Enviropolícia obvinila muža z Trenčína za vytvorenia skládky stavebného odpadu

NETKY.SK • 2 Február 2024, 14:17 • 2 min
Enviropolícia obvinila muža z Trenčína za vytvorenia skládky stavebného odpadu

TRENČÍN - Muž z Trenčína bol obvinený enviropolíciou za vytvorenie nelegálnej skládky stavebného odpadu. Náklady na odstránenie prevýšia 230-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z obce Veľké Bierovce v okrese Trenčín, za spáchanie zločinu neoprávnené nakladanie s odpadmi, pretože obvinený ako správca areálu v Trenčíne nariadil vtedajším zamestnancom v rozpore s príslušnými právnymi predpismi uložiť do apríla 2022 v areáli rôzny stavebný odpad v objeme takmer 1000 m³.

Podľa znaleckého posudku náklady na odstránenie tohto odpadu budú vo výške viac ako 230-tisíc eur.

Kto, čo aj z nedbanlivosti, nakladá s odpadmi vo veľkom rozsahu v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, potrestá sa odňatím slobody až na osem rokov.

Polícia upozorňuje občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Prezídium PZ / Enviropolícia, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies