Štefan Harabin si pripomenul odkaz zosnulého saleziánskeho kňaza Milana S. Ďuricu

NETKY.SK • 3 Február 2024, 17:17 • 2 min
Štefan Harabin si pripomenul odkaz zosnulého saleziánskeho kňaza Milana S. Ďuricu

Tento týždeň sa uskutočnila zádušná svätá omša za zosnulého saleziánskeho kňaza a exilového historika Dona Milana S. Ďuricu, SDB, ktorej sa zúčastnil aj kandidát na prezidenta Štefan Harabin s manželkou, uvádza tlačová správa.

slovakia

left justify in out

Do kostola Panny Márie Pomocnice kresťanov na Miletičovej ulici  sa prišli rozlúčiť aj arcibiskup Stanislav Zvolenský, nitriansky biskup Viliam Judák, provinciál saleziánov Peter Timko a desiatky spolubratov z celého Slovenska.

Prof. Dr. Milan Stanislav Ďurica (98) naplno zúročil svoje talenty, s pracovitosťou a odbornosťou založil akademické útvary v zahraničí, kde aj prednášal. Neúnavne hľadal pravdu o Turínskom plátne i slovenských dejinách. Bibliografia jeho prác predstavuje 1 700 publikácií vydaných vo ôsmich jazykoch. Jeho jedinečné  „Dejiny Slovenska a Slovákov“ i poznatky o prvej Slovenskej republike (1939-1945) vzbudili kontroverzie. Bol nezlomný i v zdravotnom hendikepe a životných ťažkostiach.

"Odkaz tohto verného syna slovenského národa a katolíka je nasledovaniahodný práve v dnešných zlomových časoch. Nech odpočíva v pokoji," uvádza tlačová správa 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Mediálny tým Š. Harabina, Foto: Archív Š. Harabin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies