Strana Šanca dnes schválila zlúčenie s Demokratmi

NETKY.SK • 3 Február 2024, 15:41 • 2 min
Strana Šanca dnes schválila zlúčenie s Demokratmi

Na kongrese strany Šanca v Banskej Bystrici schválili delegáti jednohlasne zlúčenie so stranou Demokrati. To musí byť ešte formálne odsúhlasené Demokratmi, stane sa tak na najbližšom sneme strany.

slovakia

left justify in out

Strany spolupracujú už od ostatných parlamentných volieb, pričom práve Šanca bola jednou z piatich strán, ktoré kandidovali spoločne na kandidátke Demokratov.

„Naša doterajšia spolupráca bola intenzívna, odborná a teší ma, že si rozumieme aj ľudsky. Chceme pokračovať v spoločných aktivitách, zdieľame rovnaké hodnoty a naše strany stoja na totožných demokratických princípoch. Je preto prirodzené, že po spoločných rokovaniach navrhujeme zlúčenie, nemá zmysel trieštiť demokratické sily,“ povedal predseda strany Šanca František Oľha, primátor mesta Prešov.

Podľa predsedu Demokratov Jaroslava Naďa najbližší Snem Demokratov rozhodne o zlúčení so stranou Šanca, stane sa tak najneskôr do konca roka 2024: „Sme pripravení naďalej ponúkať odbornú, proeurópsku politiku a verím, že to bude aj so skvelými ľuďmi zo strany Šanca. Aj týmto krokom chceme preniknúť ešte viac do regiónov a rozširovať naše rady,” povedal Jaroslav Naď a vyjadril tak presvedčenie, že zlúčenie bude podporené. 

Aktuálne má strana Šanca približne 100 členov a ďalšie desiatky sympatizantov. Strana Františka Oľhu formálne zanikne po tom, čo Demokrati na svojom sneme schvália zlúčenie.

Nasledovať bude 90 dňové prechodné obdobie, kedy budú mať členovia strany Šanca možnosť rozhodnúť sa, či vstúpia k Demokratom. Predsedníctva strán Šanca a Demokrati schválili zámer zlúčenia už na svojich januárových rokovaniach. 

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Demokrati, Foto: Šanca (Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies