Prvých 100 dní vlády je za nami! Takto bilancujú Robert Fico a Peter Pellegrini...

NETKY.SK • 2 Február 2024, 13:30 • 2 min
Prvých 100 dní vlády je za nami! Takto bilancujú Robert Fico a Peter Pellegrini...

Akých bolo teda prvých 100 dní vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho a ako sa bude vyvíjať situácia v politickom boji?

slovakia

left justify in out

Ako uviedol Robert Fico, za sto dní fungovania vlády dosiahli viac ako vlády, ktoré boli pred nimi, za niekoľko rokov. Na medzinárodných fórach máme teraz suverénne postavenie Slovenska a získali sme si uznanie v zahraničí. Tu doma sme iniciovali legislatívne zmeny, ktoré povedú k výraznému zvýšeniu úrovne spravodlivosti a právneho štátu. Uznali sme dôležité otázky pre zrýchlenie hospodárskeho rastu. Najvýznamnejším posunom však bola profesionalizácia a stabilita štátnej moci vo všetkých oblastiach.

"V rekordnom čase sme prijali riadny štátny rozpočet. Dôchodcovia dostanú plnohodnotný 13. dôchodok. Podarilo sa nám prijať bonifikáciu hypoték, aj keď sa mnohí tvárili, že to údajne nie je potrebné. Našli sme riešenie podpory pre poľnohospodárov a potravinárov. Odrazu sa vytratil problém s migráciou, keď sme vyslali jasný signál, že slovenské hranice nie sú korzo pre nelegálnych migrantov. Bankový odvod prinesie do rozpočtu dodatočné príjmy. Veď bankám sa opäť podarilo pokoriť ďalší historický rekord v navršovaní zisku. Štát dostal nové pravidlá fungovania v podobe kompetenčného zákona. Vzniklo ministerstvo športu a cestovného ruchu, ktoré prinesie významné zmeny v týchto strategických oblastiach," píše na svojom Facebookovom profile Róbert Fico.

Podľa neho, vláda čaká na rozumnú kritiku opozície a hľadanie dobre informovaných riešení, nie na hádky, blokády alebo agresívne pouličné pokriky. Celé ich snaženie je zamerané na zlepšenie, zabezpečenie a zvýšenie kvality života všetkých občanov Slovenska, dodal.

 

K prvým 100 dňom vlády sa na Facebooku vyjadril aj Peter Pellegrini prostredníctvom videa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Facebook / Róbert Fico, Peter Pellegrini, Foto: Ilustračné (NR SR/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies