Po krádeži nechal páchateľ na mieste činu svoj vlastný mobil

NETKY.SK • 3 Február 2024, 17:57 • 2 min
Po krádeži nechal páchateľ na mieste činu svoj vlastný mobil

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I vzniesol dňa 25.01.2024 obvinenie 37 – ročnému Richardovi B. z prečinu krádeže. K tej došlo koncom minulého mesiaca v priestoroch jednej z reštaurácií na Žabotovej ulici.

slovakia

left justify in out

Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mal Richard dňa 24.01.2024 v ranných hodinách odcudziť peňaženku s finančnou hotovosťou personálu reštaurácie. 37 – ročný Richard mal prejsť za barový pult v čase, kedy sa tam nenachádzal žiadny personál a peňaženku si mal ukryť pod mikinu. Následne sa mal vrátiť k predchádzajúcej činnosti a to debate s cudzou osobou, no po chvíli sa mal rozhodnúť priestory reštaurácie opustiť.

Peňaženku, ktorá sa nenachádzala na svojom mieste si mala všimnúť čašníčka, ktorej sa náhly odchod Richarda nepozdával a spolu s ďalším personálom mali Richarda zastaviť a vyzvať ho, aby im ukázal ruky. V tom momente mu z rúk mala vypadnúť peňaženka spolu s mobilným telefón, čo si ale Richard nevšimol a dal sa na útek.

Privolanej hliadke prvého bratislavského okresu bol uvedený mobilný telefón vydaný. Na policajnom oddelení, pri dokumentácii skutku začal mobilný telefón zvoniť, volajúcou bola matka Richarda, ktorá uviedla, komu mobilný telefón patrí. Následnou lustráciou bolo zistené, že 37 – ročný Richard má na svojom „konte“ 28 záznamov, prevažne za majetkovú trestnú činnosť, za ktoré bol v minulosti trestaný.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 37 – ročnému Richardovi B. trest odňatia slobody až na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj: MINV SR. (www.minv.sk), Foto: Pinterest
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies