Macron sa bude uchádzať o znovuzvolenie

NETKY.SK • 3 Marec 2022, 14:10 • 2 min
Macron sa bude uchádzať o znovuzvolenie

PARÍŽ – Francúzsky prezident Emmanuel Macron v priebehu štvrtka oznámi, že bude kandidovať v aprílových prezidentských voľbách, uviedli pre agentúru AFP nemenované zdroje z prostredia jeho tímu.

slovakia

left justify in out

Macron svoju predvolebnú kampaň odštartuje neskôr vo štvrtok „listom Francúzom“, ktorý zverejnení na internete, jeden deň pred konečným termínom na vyhlásenie kandidatúry. Prvé kolo volieb je naplánované na 10. apríla, druhé kolo o 2 týždne neskôr.

 

img

 

Francúzsky prezident sa predvolebnej kampani doteraz oficiálne nevenoval. Nadchádzajúci víkend pôvodne plánoval vystúpiť pred zhromaždením svojich stúpencov v Marseille, nakoniec ho však zrušil v dôsledku krízy na Ukrajine.

 

img

 

Prieskumy verejnej mienky však napriek tomu ukazujú, že Macron je populárnejší než jeho vyzývatelia. Táto priepasť v popularite sa ešte rozšírila po ruskej invázii na Ukrajinu – Macron si polepšil, zatiaľ čo jeho hlavná rivalka Valérie Pécresseová si pohoršila, analyzuje AFP.

 

Možno vás zaujme: SOZA zastupuje viac ako 3 100 domácich autorov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona