Bratislava sa pripravuje na všetky scenáre, preverujeme aj stav krytov

NETKY.SK • 4 Marec 2022, 16:07 • 2 min
Bratislava sa pripravuje na všetky scenáre, preverujeme aj stav krytov

BRATISLAVA – Mesto Bratislava sa pripravuje na všetky scenáre v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine. Spolu s mestskými časťami preveruje stav krytov civilnej ochrany, ktoré majú v správe.

slovakia

left justify in out

Aktualizuje zoznam jednoduchých úkrytov budovaných svojpomocne (JÚBS), ktoré majú tiež poskytnúť ochranu v prípade priameho ohrozenia. Na sociálnej sieti to uviedol bratislavský primátor Matúš Vallo.

 

„Začiatkom týždňa sme zvolali krízový štáb a na dennej báze koordinujeme aktivity s mestskými časťami a okresným úradom, ktorý spadá pod ministerstvo vnútra a zodpovedá za civilnú ochranu a krízové riadenie,“ uviedol primátor s tým, že oslovili aj vládu, aby bola Bratislava prizvaná na zasadnutia ústredného krízového štábu. Vallo je presvedčený, že ako samospráva hlavného mesta vedia štátu poskytnúť cenné informácie a lepšie tak zabezpečiť potreby obyvateľov.

 

img

 

V prípade úkrytov JÚBS ide podľa jeho slov najmä o spevnené podzemné priestory, ktoré sa podľa stavebného zákona priebežne budujú v rámci bežnej výstavby, ale aj napríklad podzemné garáže.

 

„Celkovo by táto kombinovaná sieť úkrytov mala poskytovať ochranu pre populáciu nášho mesta. Mesto a mestské časti budú ďalej postupovať podľa pokynov okresného úradu pod ministerstvom vnútra,“ uviedol Vallo. Upozornil, že o prípadnej aktivácii siete krytov, vrátane podrobných postupov, v prípade ohrozenia rozhoduje štát, ktorý bude v prípade zhoršenia situácie o tom vopred informovať. Obyvateľov hlavného mesta ubezpečil, že Bratislava nie je momentálne bezprostredne ohrozená.

 

Možno vás zaujme: Radiačná situácia na Slovensku je naďalej stabilná



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies