Google a Airbnb uvalili sankcie na Rusko

NETKY.SK • 4 Marec 2022, 09:46 • 2 min
Google a Airbnb uvalili sankcie na Rusko

WASHINGTON - Obe spoločnosti sa pridali k top svetovým firmám, ktoré obmedzili alebo zastavili spoluprácu s Ruskom. Okrem iných už svoje dodávky tovaru do Ruska, ako aj služby v tejto krajine, pozastavila aj firma Apple.

slovakia

left justify in out

Americký technologický gigant Google prestal v Rusku v reakcii na inváziu Moskvy na Ukrajinu predávať internetovú reklamu. TASR informuje na základe piatkovej správy agentúry DPA. „Vzhľadom na mimoriadne okolnosti, pozastavujeme Google reklamy v Rusku,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení, z ktorého citovala DPA. „Situácia sa rýchlo vyvíja,“ dodal Google s tým, že ak by došlo k nejakým ďalším podstatným zmenám, bude o tom informovať.

 

img

 

Rozhodnutie sa týka reklamy v internetovom prehliadači, ako aj na video platforme YouTube, uviedol koncern.

 

Google už predtým zakázal ruským štátnym médiám kupovať alebo predávať reklamu prostredníctvom jeho technológií. V záujme ochrany verejnosti na Ukrajine tiež vypol v  navigačnom softvéri Google Maps pre Ukrajinu funkcie poskytujúce dopravné informácie v reálnom čase.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Rusi obsadili jadrovú elektráreň. Poškodili jeden reaktor

 

Svoje aktivity v Rusku a Bielorusku zastavila i platforma Airbnb, poskytujúca prenájom ubytovania, oznámil na Twitteri jej generálny riaditeľ Brian Chesky. Spoločnosť tiež vyzvala ľudí, aby poskytli ubytovanie pre utečencov z Ukrajiny. 

 

Možno vás zaujme: Volkswagen a Ikea zastavili spoluprácu s Ruskom. Aký to bude mať dopad?

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies