Ukrajinský tréner Šeriffu Tiraspoľ Vernidub narukoval do armády

NETKY.SK • 4 Marec 2022, 12:42 • 2 min
Ukrajinský tréner Šeriffu Tiraspoľ Vernidub narukoval do armády

TIRASPOĽ - Ukrajinský futbalový tréner Jurij Vernidub opustil realizačný tím moldavského majstra Šeriff Tiraspoľ. Päťdesiatšesťročný bývalý futbalista narukoval do armády, aby bránil vlasť proti ruskej invázii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vernidub priviedol 28. septembra minulého roku debutanta v hlavnej fáze Ligy majstrov k senzačnému triumfu v Madride nad 13-násobným európskym šampiónom Realom (2:1). Po odvete baráže o osemfinále Európskej ligy UEFA v Brage 24. februára, v ktorej Šeriff vypadol v rozstrele z 11 m, mu do Portugalska zavolal syn a informoval ho o invázii.

 

img

 

„Zavolal mi o pol piatej ráno a povedal mi, že nás napadli Rusi. Vedel som, že sa musím vrátiť na Ukrajinu a bojovať," povedal kouč v rozhovore pre BBC, podľa ktorej už teraz absolvoval ako bývalý vojak krátky výcvik a je pripravený bojovať so zbraňou v ruke. Vernidub okrem ukrajinských klubov pôsobil ako obranca aj v Nemecku a Rusku, kariéru profesionálneho hráča ukončil v Zenite Petrohrad, za ktorý v 83 zápasoch strelil dva góly. Informovala agentúra AFP.

 

Možno vás zaujme: ROZHOVOR s analytikom Stanislavom Pánisom o sankciách voči Rusku: „Technicky je krajina na hranici bankrotu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies