GAMING Tento krok od Sony nikto nečakal!

NETKY.SK • 3 Február 2022, 20:31 • 2 min
GAMING Tento krok od Sony nikto nečakal!

Bungie je herné štúdio, ktoré stojí za hernými sériami Halo a Destiny. Herné štúdio podpísalo dohodu o predaji spoločnosti Sony v hodnote 3,6 miliardy amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Sony uviedlo, že Bungie zostane nezávislým multiplatformovým štúdiom a vydavateľom aj naďalej. Bungie bude plne podporované herné štúdio spoločnosťou Sony Interactive Entertainment, čo vedia k pokračovaniu budovania neuveriteľných herných svetov, ktoré uchvátia milióny ľudí.

 

Bungie v oblasti vývoja na viacerých platformách a služieb živých hier pomôžu naplniť víziu rozšírenia PlayStation pre stovky miliónov hráčov. Bungie je skvelý inovátor. Vyvinul neuveriteľné nástroje, ktoré pomôžu PlayStation Studios napredovať vpred. „Som úplne nadšený, že môžem oznámiť, že do rodiny PlayStation sa pripojí nový člen! Som fanúšikom Bungie už mnoho rokov. Obdivoval som a užíval som si hry, ktoré vytvorili – a veľmi rešpektujem ich schopnosti pri budovaní svetov, ktoré chcú hráči objavovať znova a znova,“ uviedol Hermen Hulst, vedúci PlayStation Studios.

 

 

Prečo sa Sony rozhodlo zakúpiť herné štúdio Bungie?

 

Mnoho hráčov si myslí, že ide o reakciu akvizícií iných herných spoločností, akými sú napríklad: Microsoft - Activision Blizzard a Take-Two - Zynga. Napriek tomu, že sa to môže zdať ako logický dôvod, pravda je iná. Dosvedčujú to informácie od spoločnosti Sony, ktorá informovala o pokračovaní v nezávislej multiplatformovej tvorbe hier. No zároveň aj to, že tieto akvizície sa plánujú niekoľko týždňov a mesiacov vopred.

 

Kúpou Bungie by Sony mohlo využiť skúsenosti štúdia na vytváranie hier ako služby, vďaka čomu prispeje k dlhodobej aktivite hernej komunity v hre. To by následne viedlo k podpore budúcich projektov PlayStation Studio, ktoré budú nasledovať tento model. Sony môže preniesť herný koncept Destiny na filmové plátno. Sony len nedávno začalo s tvorbou filmov a seriálov, ktoré sú inšpirované hernou predlohou: Uncharted a The Last of Us.

 

Možno vás zaujme: GAMING Spoločnosť Microsoft súhlasila s akvizíciou Activision Blizzard za $68.7 miliárd



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies