Važecká jaskyňa a Domica sú otvorené

NETKY.SK • 3 Február 2022, 14:10 • 2 min
Važecká jaskyňa a Domica sú otvorené

BRATISLAVA – Dvojica jaskýň je dostupná pre verejnosť od začiatku februára. Spolu je tak z 13 sprístupnených jaskýň Správy slovenských jaskýň (SSJ) momentálne otvorených 6. Informuje o tom SSJ na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Maximálny počet osôb na vstup je podľa SSJ obmedzený podľa prevádzkových podmienok danej jaskyne. Pre Važeckú jaskyňu je povolený na vstup 35 ľudí, v prípade Domice to je 50 osôb. Jaskyne sú podľa správy otvorené v režime OP (očkovaní - prekonaní). Môžu ich navštíviť aj ľudia, ktorí sa zaočkovať dať nemôžu. Musia však mať so sebou potvrdenie o výnimke a negatívny test.

 

img

 

„Vstup do jaskyne (podzemia) okrem detí do šesť rokov je možný len s riadne prekrytými hornými dýchacími cestami (nos a ústa) - respirátor - výnimky sa neakceptujú,“ uvádzajú jaskyniari. Rizikovým skupinám odporúčajú zvážiť návštevu jaskyne, a to s výnimkou už zaočkovaných osôb. Na Slovensku je ešte otvorená Demänovská jaskyňa slobody, Belianska, Bystrianska a Brestovská jaskyňa. Ostatné sa otvoria od 1. apríla, respektíve od 15. mája v závislosti od pandemickej situácie.

 

img

 

Možno vás zaujme: Na svete je vyše 9 000 neobjavených druhov stromov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies