Argentína je kľúčovým partnerom Ruska

NETKY.SK • 3 Február 2022, 19:04 • 2 min
Argentína je kľúčovým partnerom Ruska

MOSKVA – Vyhlásil to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin po stretnutí so svojím argentínskym náprotivkom Albertom Fernándezom v Moskve, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

„Chcel by som poznamenať, že Argentína je jedným z kľúčových partnerov Ruska v Latinskej Amerike. Už vyše 150 rokov spájajú naše krajiny dobré a priateľské vzťahy založené na rovnosti, rešpekte a zohľadňovaní záujmov toho druhého,“ uviedol Putin s tým, že Rusko a Argentína sa zhodujú v mnohých medzinárodných otázkach - napríklad pri princípe „nevmiešavania sa do záležitostí druhej krajiny“.

 

img

 

Ruský prezident tiež upozornil na „plodnú“ spoluprácu Ruska a a Argentíny v boji proti pandémii koronavírusu. Argentína sa stala vôbec prvou krajinou na západnej pologuli, ktorá zaregistrovala ruskú vakcínu proti koronavírusu Sputnik V. Fernández zase označil vzťahy Ruska a Argentíny za bratské, pričom poukázal na to, že obe krajiny „podporujú politiku mnohostrannej spolupráce a multipolárneho sveta“. „Poprosil som prezidenta (Putina), aby dohoda o strategickom partnerstve, ktorú Argentína podpísala v roku 2015, vstúpila plne do platnosti,“ uviedol Fernández. Zároveň dúfa, že Rusko a Argentína budú prehlbovať svoje vzťahy prostredníctvom rozšírenia vzájomnej spolupráce.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka si prevzala ocenenie Justitia Awards



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies