Oddnes je nutná kratšia karanténa po príchode na Slovensko

NETKY.SK • 4 Február 2022, 07:24 • 2 min
Oddnes je nutná kratšia karanténa po príchode na Slovensko

BRATISLAVA - Domácu karanténu skrátili od piatka na 5 dní. Netýka sa kompletne zaočkovaných a ľudí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. Musia sa ale registrovať do systému eHranica raz za 6 mesiacov. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Karanténu pre nezaočkované osoby skrátili po príchode na Slovensko z 10 na 5 dní pri bezpríznakovom priebehu choroby alebo po negatívnom PCR teste. Možno ho vykonať hneď po príchode na Slovensko.

 

img

 

Registrácia v eHranici zostáva pre neočkované osoby povinná po každom príchode na Slovensko. ÚVZ priblížil, ako sa počíta päťdňová karanténa. Pokiaľ by bol dátum príchodu na Slovensko 4. február, pri pripočítaní piatich dní bol posledným dňom karantény 9. február. Karanténa by sa tak dotyčného netýkala až od nasledujúceho dňa, teda 10. februára.

 

Prečítajte si tiež: Slovenskí vedci vyvinuli monoklonálnu protilátku proti variantu omikron!

 

Výnimku z karantény majú držitelia diplomatických a služobných pasov. Platí to len v prípade pracovných úloh v zahraničí. Výnimka sa týka aj tých, ktorým diplomatické a služobné pasy vydali v zahraničí.

 

img

 

Vyhláškou k režimu na hraniciach zrušili od piatka zoznam rizikových krajín v súvislosti s variantom omikron a osobitné podmienky pre osoby, ktoré z rizikových krajín prišli. Veľká Británia tak patrí medzi krajiny, z ktorých po prílete na Slovensko nie je potrebný PCR test.

 

Možno vás zaujme: V rakúskom parlamente prešiel zákon o povinnom očkovaní

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies