Slovensko opäť začalo zásobovať Ukrajinu plynom! Plynovodom pretiekli už milióny kubíkov

NETKY.SK • 3 Február 2022, 09:29 • 2 min
Slovensko  opäť začalo zásobovať Ukrajinu plynom! Plynovodom pretiekli už milióny kubíkov

Ukrajina po vyše dvoch mesiacoch začala znova odoberať zemný plyn zo Slovenska. V januári prúdilo plynovodom Vojany – Užhorod len niečo vyše 565-tisíca metrov kubických plynu denne. Prvé februárové dni už pretieklo vojanským plynovodom takmer 5 miliónov kubíkov plynu denne.

slovakia

left justify in out

Z informácií zverejnených slovenským prepravcom plynu spoločnosťou Eustream vyplýva, že v novembri a decembri minulého roka Ukrajinci zo Slovenska neodobrali ani kubík plynu. Obchodníci totiž neevidovali záujem o dovoz plynu vojanským plynovodom zo strany Ukrajiny. V októbri sa plynovodom denne prepravili necelé štyri milióny metrov kubických plynu a v septembri niečo vyše jedného milióna kubíkov.

 

img

Zrekonštruovaný plynovod Vojany – Užhorod má v súčasnosti ročnú kapacitu vyše 14,6 miliardy metrov kubických. Najviac sa doteraz prepravilo reverzným tokom v Budinciach, a to 44 miliónov kubíkov plynu v sobotu 29. októbra 2016. Slovensko-ukrajinský reverz bol v plnej miere sprevádzkovaný 2. septembra 2014. Slovensko sa rozhodlo plynovod zrekonštruovať pre problémy Ukrajiny s dodávkami plynu z Ruska.
 

Prečítajte si: Ukrajinci prestali odoberať zemný plyn zo Slovenska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies