Senegal zdolal Burkinu Faso a stal sa prvým finalistom Afrického pohára národov

NETKY.SK • 3 Február 2022, 08:44 • 2 min
Senegal zdolal Burkinu Faso a stal sa prvým finalistom Afrického pohára národov

DOUALA – Futbalisti Senegalu sa po 3 ročnej pauze znova prebojovali do finále Afrického pohára národov. V semifinálovom zápase predviedli výborný druhý polčas a zdolali Burkinu Faso 3:1.

slovakia

left justify in out

Ich súperom vo finále bude jeden z dvojice Kamerun/Egypt

 

Pred 3 rokmi Senegalčania prehrali vo finále s Alžírskom 0:1. Pokus o reparát ich čaká v nedeľu, nastúpia buď proti domácemu Kamerunu alebo Egyptu. Senegal ešte nikdy nebol africkým šampiónom. Dvakrát zostal tesne pod vrcholom, okrem predošlej edície aj v roku 2002 na turnaji v Mali.

 

Senegal mohol v prvom polčase dvakrát zahrávať pokutový kop, no VAR v oboch prípadoch zmenil pôvodný verdikt hlavného rozhodcu. V 39. minúte mal dobrú šancu Bande z Burkiny Faso, ale brankár Mendy jeho pokus vyrazil. Na opačnej strane líder senegalského tímu Sadio Mane vnútri šestnástky iba vyprášil rukavice brankára Burkiny Faso.
 

V 70. minúte poslal Senegal do vedenia Abdou Diallo, ktorý sa po rohu najlepšie zorientoval v pokutovom území. O šesť minút zvýšil náskok Bamba Dieng po prihrávke od Maneho. Burkina sa nevzdala, v 82. minúte sa strelou k žrdi presadil Ibrahim Blati Toure - 1:2. Posledné slovo však mali Senegalčania a ich najlepší hráč Mane, ktorý ušiel brániacim hráčom a lobom prekonal vybehnutého brankára Burkiny - 1:3.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies