Súd zamietol obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

NETKY.SK • 3 Február 2022, 11:13 • 2 min
Súd zamietol obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

BRATISLAVA - Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zamietla obžalobu na konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého. Potvrdili to ich obhajcovia. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podá proti rozhodnutiu sťažnosť, rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR.

slovakia

left justify in out

„Rozhodnutie samosudkyne ŠTS považujeme za vecne správne a zákonné," uviedol pre TASR obhajca Adrián Kucek. Druhý z obhajcov Matúš Gémeš priblížil, že za odmietnutím obžaloby má byť procesná chyba. Obhajobe podľa jeho slov nebolo umožnené pred podaním obžaloby preštudovať vyšetrovací spis.

 

img

Zoroslav Kollár

 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa s týmto rozhodnutím nestotožňuje. „Spracováva sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať NS SR. Sťažnosť bude doručená ŠTS. Podrobnejšie sa k veci zatiaľ nebudeme vyjadrovať,“ osvetlila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

 

img

Tomáš Rajecký

 

Obžaloba sa týka troch skutkov z obdobia od roku 2019 do februára 2020, právne kvalifikovaných ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva. Obhajcovia priblížili, že obvinení mali podľa obžaloby sprostredkovať úplatok pre bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Ten mal za to zabezpečiť ochranu pred odhalením nelegálnej výroby cigariet. Zoroslav Kollára a Tomáš Rajeckého obvinenia odmietajú.

 

Prečítajte si: Prokurátor podal obžalobu na Zoroslava Kollára a Tomáša Rajeckého

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies