Archív článkov za Máj 2019, strana 2

Otvor článok

Nový vysokorýchlostný internet skomplikuje predpovede počasia

2.5 2019 12:22

Kým mnohé krajiny len teraz pomaly prechádzajú na 4G internet, USA už začína so zastrešovaním 5G sietí. Tie ale ovplyvnia predpovede počasia.

Otvor článok

USA schválilo zákon, ktorý znevýhodňuje podnikanie na Kube

2.5 2019 12:32

BRUSEL - Európska únia podľa vyjadrenia Európskej komisie prijme potrebné opatrenia proti zákonu z dielne Spojených štátov, ktorý umožňuje zahajovať súdne spory v USA proti zahraničným spoločnostiam, ktoré pôsobia na Kube.

Otvor článok

Sagan sa tešil najmä na guláš a perkelt, v Kalifornii sa vraj nepretrhne

2.5 2019 12:46

PRAHA/BRATISLAVA - Predčasný koniec jarnej klasikárskej sezóny priniesol slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi pár dní oddychu navyše. Po minulotýždňovom Valónskom šípe vynechal preteky Liége-Bastogne-Liége a zamieril na Slovensko, kde sa stretol s rodinou. Už v pondelok si však plnil mediálne povinnosti v Prahe, o deň neskôr odletel do Monaka a najbližšie ho čaká presun do Kalifornie.

Otvor článok

Majú dôvod na úsmev! Naše duo plážových volejbalistiek zdolalo silné Nemky

2.5 2019 13:26

Kuala Lumpur - Naše duo v reprezentantiek v plážovom velejbale, Natália Dubovcová a Andrea Štrbová sa tešia z postupu do štvrťfinálovej fázy na turnaji World Tour v malajzijskom Kuala Lumpure.

Otvor článok

FOTO + VIDEO: Pravda bez prikrášlenia: Takto vyzerajú pláže!

2.5 2019 13:37

Je čas otvoriť oči a dobre sa pozrieť, čo sme dopustili.

Otvor článok

Dnešným dňom sa na Slovensku rozbehla kampaň, ktorá podporuje nemotorové druhy dopravy

2.5 2019 13:40

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa sa v rámci celého Slovenska konala kampaň, ktorej cieľom bolo vyzdvihnúť používanie nemotorových druhov dopravy.

Otvor článok

HC Košice angažoval nového športového manažéra

2.5 2019 14:17

KOŠICE - Novým športovým manažérom hokejového klubu HC Košice sa stal Čech Jan Šťastný. Tridsaťosemročný rodák z Litoměříc prichádza na východ Slovenska z českého Chomutova. Jan Šťastný viedol spolu s trénerom Vladimírom Růžičkom od roku 2014 mladší dorast v pražskej Slávii. Bol tiež trénerom českých tímov na neoficiálnych svetových šampionátoch do pätnásť rokov, známych ako World Select Invitation.

Otvor článok

Futsalovým majstrom SR sa stal klub s bizarným názvom a Brazílčanmi v tíme

2.5 2019 15:10

BRATISLAVA - Futsalisti bratislavského klubu Pinerola Futsal 1994 si vybojovali v stredu majstrovský titul. V treťom zápase finále play off VARTA Futsal ligy triumfovali na domácej palubovke nad MIMELOM Lučenec 3:1 a celú sériu vyhrali 3:0 na zápasy.

Otvor článok

Lechia Gdansk sa aj z dvomi Slovákmi teší z triumfu v Poľskom pohári

2.5 2019 16:28

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti Lukáš Haraslín a Dušan Kuciak sa s tímom Lechia Gdansk stali víťazmi Poľského pohára. Vo štvrtkovom finále Lechia triumfovala nad Jagielloniou Bialystok tesne 1:0 gólom z nadstaveného času druhého polčasu.

Otvor článok

Tisíce ľudí sa zišli na Pochode živých, spomienke na obete holokaustu

2.5 2019 17:26

OSVIENČIM - Tisíce mladých Židov z celého sveta sa spolu s preživšími holokaustu a mnohými politikmi zišli vo štvrtok na tzv. Pochode živých, ktorým si v Poľsku každoročne pripomínajú pamiatku obetí holokaustu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Premiér Peter Pellegrini pozve Donalda Trumpa na Slovensko

2.5 2019 17:39

BRATISLAVA - Slovenský premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) pozve amerického prezidenta Donalda Trumpa na Slovensko v piatok počas ich stretnutia vo Washingtone.

Otvor článok

Poriadny lapsus! Dôchodcovi v nitrianskej nemocnici operovali nesprávne koleno

2.5 2019 19:02

NITRA - Kuriózny prípad sa odohral vo Fakultnej nemocnici v Nitre, kde operatéri dôchodcovi odoperovali kolenný kĺb na nesprávnej dolnej končatine. Františkovi Rapanovi (75) mali lekári vymeniť kĺb na pravom kolene, vymenili mu ho však na ľavom.

Otvor článok

Trump žiada rýchle ukončenie "brutálneho útlaku" venezuelského ľudu

2.5 2019 19:12

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov Donald Trump apeloval vo štvrtok na rýchle ukončenie "brutálneho útlaku" venezuelského ľudu.

Otvor článok

Tatantinov dlhoočakávaný Once Upon a Time in Hollywood sa predstaví v Cannes

2.5 2019 19:21

NEW YORK - Film režiséra Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood (Vtedy v Hollywoode, pozn. SITA) sa ako dlho očakávaná súťažná snímka predstaví v premiére na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes.

Otvor článok

Zomrel osemnásobný víťaz Stanleyho pohára Red Kelly

2.5 2019 21:39

NEW YORK - Bývalý kanadský hokejista Red Kelly zomrel vo štvrtok vo veku 91 rokov. Počas dvadsaťročnej kariéry osemkrát získal v NHL Stanleyho pohár.

Otvor článok

GOLF: Tiger Woods si prevezme ocenenie od amerického prezidenta Donalda Trumpa

2.5 2019 21:56

WASHINGTON - Americký golfista Tiger Woods si z rúk amerického prezidenta Donalda Trumpa prevezme Prezidentskú medailu slobody.

Otvor článok

Kardinál na Srí Lanke potvrdil hrozbu ďalších útokov, nechal zatvoriť kostoly

2.5 2019 21:58

KOLOMBO - Srílanský kardinál obdržal podľa vlastných slov "zahraničné informácie", na základe ktorých hrozia tento týždeň nové útoky na jeden kostol a ďalšiu cirkevnú inštitúciu.

Otvor článok

Sobášiť páry by vraj mohli aj poslanci Národnej rady

2.5 2019 22:30

BRATISLAVA - Všetci poslanci Národnej rady (NR) SR by mohli sobášiť páry. Toto právo by už po novom teda nemuseli mať iba poslanci NR SR, ktorí súčasne pôsobia v komunálnej politike. Počíta s tým novela zákona o rodine, ktorú na májovú schôdzu parlamentu predložili poslanci SaS.

Otvor článok

Rada Európy upozornila na hlavné hrozby pre slobodu prejavu

2.5 2019 22:39

BRUSEL - Rada Európy (RE) vo štvrtok zverejnila správu, ktorá zmapovala hlavné hrozby pre slobodu prejavu v Európe v roku 2018 a navrhla opatrenia, ktoré by vlády členských štátov RE mali prioritne vykonávať. Správu zverejnili v predvečer Svetového dňa slobody tlače (3. máj).

Otvor článok

Joe Jonas a Sophie Turner sa zosobášili

2.5 2019 22:43

BRATISLAVA - Americký spevák Joe Jonas a anglická herečka Sophie Turner sú manželia. Dvojica sa zosobášila v noci po udeľovaní Billboard Music Awards.

Otvor článok

V Čechách sa zrazil autobus s väzňami s kamiónom: Hlásia 1 mŕtveho a 14 zranených

2.5 2019 22:54

PRAHA - Jeden ľudský život a 14 zranených si vo štvrtok popoludní vyžiadala nehoda autobusu prevážajúceho väzňov a nákladného auta vezúceho historické tanky, ku ktorej došlo na Pražskom okruhu, obchvate českého hlavného mesta, a to v úseku pri dedine Ořech. Žiaden z väzňov, ktorých autobus prevážal, po zrážke neutiekol, uviedol spravodajský portál Novinky.cz.

Otvor článok

Diaľnicu D1 aj tunel Branisko uzavrú

2.5 2019 23:04

PREŠOV – Od piatka (3. 5.) polnoci do 2.00 h a od stredy (8. 5.) od 6.00 h do 8.00 h úplne uzavrú úsek diaľnice D1 Beharovce – Široké vrátane tunela Branisko obojsmerne.

Otvor článok

Páru diagnostikovali HIV po absolvovaní okrášľovacej Dracula terapii

2.5 2019 23:11

WASHINGTON - Americkému páru zo štátu Nové Mexiko diagnostikovali vírus HIV po tom, ako absolvoval tzv. Draculovskú terapiu v kozmetickom salóne, ktorý bol medzitým uzavretý pre nedodržiavanie hygienických štandardov. Vo štvrtok o tom informovala spravodajská televízna stanica Sky News.

Otvor článok

Snemovňa v USA schválila zákon za zotrvanie krajiny v klimatickej dohode

2.5 2019 23:17

WASHINGTON - Demokratmi kontrolovaná Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu schválila vo štvrtok zákon, ktorý má zabrániť prezidentovi Donaldovi Trumpovi splniť svoj sľub o odstúpení Spojených štátov od Parížskej klimatickej dohody a zabezpečiť, že Spojené štáty budú rešpektovať svoje záväzky vyplývajúce z tejto globálnej zmluvy.

Otvor článok

Univerzita Komenského odkladá rekonštrukciu internátov

2.5 2019 23:20

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) odkladá rekonštrukciu vysokoškolských internátov. Ako informovala hovorkyňa UK Lenka Miller, „po identifikovaní problémov v projektovej dokumentácii sa nové vedenie rozhodlo pristúpiť k prerušeniu príprav na vyhlásenie verejného obstarávania na stavebné práce týkajúce sa rekonštrukcie internátov“.

Otvor článok

Extrémizmus je na vzostupe, tvrdí Pellegrini

3.5 2019 06:21

WASHINGTON - S nárastom extrémizmu by podľa premiéra Petra Pellegriniho mali bojovať hlavne politici.

Otvor článok

Vietnamka obvinená z vraždy Kim Čong-nama je na slobode

3.5 2019 07:06

KUALA LUMPUR - Doan Thi Huong, ktorá bola obvinená z vraždy nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una, prepustili z väzenia.

Otvor článok

Kirgizsko stoplo ťažbu uránu

3.5 2019 07:47

BIŠKEK - Napriek tomu, že Kirgizsko nedávno vydalo kanadskej spoločnosti Azarga Uranium povolenie na ťažbu uránu v krajine, teraz odhlasovali úplný zákaz.

Otvor článok

Fanúšikovia Hviezdnych vojen smútia, zomrel predstaviteľ Chewbaccu

3.5 2019 08:38

WASHINGTON - 74-ročný herec Peter Mayhew, známy predovšetkým ako obor Chewbaccu z filmovej ságy Star Wars, zomrel.

Otvor článok

Keire Knightley sa čoskoro zmení život

3.5 2019 09:06

BRATISLAVA - Anglická herečka Keira Knightley vyšla s pravdou von. Má takúto novinku!

Otvor článok

Slavia Praha dostala ďalší trest a pokutu pre výtržnosti fanúšikov

3.5 2019 09:19

PRAHA - Český futbalový klub Slavia Praha opäť dostala trest od disciplinárnej komisie (DK). Najbližšie dve domáce ligové stretnutia bude musieť odohrať s uzavretou časťou tribúny. Rozhodla o tom disciplinárka po minulotýždňových výtržnostiach v semifinále národného pohára s mestským rivalom Spartou.

Otvor článok

Vypočúvanie kandidátov na ústavných sudcov pokračuje

3.5 2019 09:40

BRATISLAVA - Ústavnoprávny výbor Národnej rady SR sa aj dnes bude venovať vypočúvaniu potenciálnych sudcov Ústavného súdu.

Otvor článok

Boston aj Colorado v noci dominovali, a vyrovnali stav svojich sérii

3.5 2019 10:11

NEW YORK - Boston na čele s kapitánom Zdenom Chárom vyhral v nočnom zápase proti Columbusu na jeho ľade pomerom 4:1 a postaral sa tak o vyrovananie série 2:2 na zápasy. Rovnako tak sa darilo aj Coloradu, ktoré využilo prostredie domácej arény Pepsi Centre a nedalo San Jose žiadnu šancu.

Otvor článok

Ostatné armády budú podľa Rusov po nasadení novej zbrane v Kaliningrade slepé a hluché

3.5 2019 10:27

KALININGRAD – V oblasti bola spustená rádiová elektronická bojová technika „Murmansk-BN“, ktorá nemá vo svete žiadnu obdobu. Systém je schopný potlačiť komunikačné kanály v krajinách východnej, strednej Európy a Pobaltia v okruhu 8 000 kilometrov.

Otvor článok

Čím ste starší, tým viac sa zdá, že čas plynie rýchlejšie

3.5 2019 11:02

BRATISLAVA- Panta rhei znamená všetko plynie. Čas je večný pohyb, čas na nikoho nepočká. Tiež máte pocit , že jeden kalendárny rok ubehne rýchlosťou svetla? Ak sa však zamyslíte a pospomínate na obdobie keď ste boli dieťaťom nezdá sa vám, že kedysi 12 mesiacov trvalo akosi dlhšie? A aj deň trval v detstve pocitovo viac. Vedci prišli s teóriou, prečo by to tak mohlo byť.

Otvor článok

Pes z útulku? Len ak vyzerá dobre na fotkách!

3.5 2019 11:09

Kult tela evidentne preniká už aj do ríše zvierat.