Fanúšikovia Hviezdnych vojen smútia, zomrel predstaviteľ Chewbaccu

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 08:38 • 2 min
Fanúšikovia Hviezdnych vojen smútia, zomrel predstaviteľ Chewbaccu

WASHINGTON - 74-ročný herec Peter Mayhew, známy predovšetkým ako obor Chewbaccu z filmovej ságy Star Wars, zomrel.

slovakia

left justify in out

Herec prehral svoj boj už v utorok, skonal doma v Texase v kruhu svojej rodiny. "Peter bol človek, ktorý stál za maskou Chewbaccu v pôvodnej trilógii Star Wars (...), ako aj v Star Wars: Sila sa prebúdza," píše sa vo vyhlásení.

 

Mayhew sa k herectvu dostal úplne náhodne. V čase, keď americký režisér George Lucas obsadzoval film Hviezdne vojny (1977), natrafil na Petra v jednej z londýnskych nemocníc, kde pracoval ako ošetrovateľ na oddelení rádiológie. So svojou výškou 218 centimetrov bol skutočne neprehliadnuteľný, a tak sa presne hodil do úlohy obra Chewbaccu, urasteného humanoida z planéty Kashyyyk.

 

Mayhew si následne zahral aj v ďalších dvoch pokračovaniach pôvodnej trilógie Impérium vracia úder (1980) a Návrat Jediho (1983). V roku 2005 nasledovala Pomsta Sithov a v roku 2015 Sila sa prebúdza.

 

Hviezdne vojny však neboli Mayhawovým jediným hereckým počinom, objavil sa aj v horore britského režiséra Normana Warrena Terror (1978) a napísal aj dve knihy pre deti a mládež (Growing Up Giant a My Favorite Giant).

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies