Pes z útulku? Len ak vyzerá dobre na fotkách!

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 11:09 • 2 min
Pes z útulku? Len ak vyzerá dobre na fotkách!

Kult tela evidentne preniká už aj do ríše zvierat.

slovakia

left justify in out

Ak nevyzerá dobre na slefie, nie je hodný lásky? Zdá sa, že táto krutá veta je bežnou praxou. Minimálne v Anglicku, kde RSPCA, jedna z najväčších organizácii venujúca sa adopcii zvierat, zverejnila svoj prieskum.

 

img

 

Žijeme v zvláštnej dobe. Ovládli nás sociálne siete, kde ľudia v snahe prezentovať sa v čo najlepšom svetle a pútať pozornosť, zverejňujú často aj tie najväčšie detaily zo svojich životov. A k tomu, samozrejme, patria aj fotografie. Práve v priestore sociálnych sietí vznikol fenomén selfie.

 

Takéto fotky prechádzajú najrôznejšími úpravami, aby nadobudli ilúziu dokonalosti. To, že sa to takto deje so snímkami jednotlivých používateľov je zrejmé, ale najnovšie sa ukazuje, že vzhľad a fotogenickosť je rozhodujúca už aj u zvierat.  Podľa údajov z výskumu RSPCA si už ľudia nechcú z útulkov adoptovať psíkov, ktorí na fotografiách nevyzerajú ideálne.

 

img

 

Je jasné, že pokiaľ sa rozhodneme pre adopciu psa, musí nám „padnúť do oka“, jednoducho medzi ním a nami musí preskočiť iskra. Nikde však nie je napísané, že sa tak nestane aj v prípade, ak má zviera amputovanú labku alebo ho trápi problém s okom. Získať si nás môže svojou charizmou. Títo psíkovia si často prešli neľahkými skúškami a my by sme pre nich mohli byť vykúpením. Nie však vtedy, ak bazírujeme na gýčovo „vyšperkovaných“ fotografiách na instagramovom účte...

 

Pracovníci danej organizácie si všimli, že pokiaľ zvieratám z útulku neurobia na sociálnu sieť takmer až profesionálnu fotografiu, nie je o nich záujem. „Pre RSPCA bol tento výsledok takpovediac šokujúci. Rozumieme tomu, že ľudia dnes žijú v spoločnosti ovládanej imidžom, no je tu niečo oveľa dôležitejšie, než len vonkajšia podobizeň,“ uviedli na margo svojho prieskumu.

 

Žiaľ, zdá sa, že sociálne siete a nezmyselné „trendy“ pop kultúry ovplyvňujú už aj to, komu sa rozhodneme dať svoju lásku.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona