FOTO + VIDEO: Pravda bez prikrášlenia: Takto vyzerajú pláže!

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 13:37 • 2 min
FOTO + VIDEO: Pravda bez prikrášlenia: Takto vyzerajú pláže!

Je čas otvoriť oči a dobre sa pozrieť, čo sme dopustili.

slovakia

left justify in out

Hovorí vám niečo meno Alison Teal? Táto mladá žena je známa surferka, k oceánom má teda veľmi blízko. Práve vďaka surfovaniu cestuje po svete, a tak mala možnosť vidieť už všeličo. Na plážach a vo vodách morí totiž narazila na také obrazy, ktoré by mali vidieť všetci. Preto sa rozhodla publikovať ich prostredníctvom sociálnej siete.

 

Reálne problémy doby sa často zľahčujú, zamlčiavajú alebo ich jednoducho odmietame vnímať. Alison má toho však už dosť a myslí si, že ak chceme dosiahnuť nejakú zmenu, o veciach sa musí rozprávať. A to poriadne nahlas.

 

Na svojich cestách fotografuje moria, oceány a pláže zdevastované človekom. Dáva ich do kontrastu idylickými snímkami z časopisov, ktoré nám ukazujú nedotknuté krásy prírody. Za všetky spomeňme napríklad Galapágy. Ide o miesto, ktorého obyvatelia sú skutočne uvedomelí. Nakoľko sú z hľadiska rozmanitosti rastlinných i živočíšnych druhov skutočne jedineční, o dlhodobé udržanie prírody sa naozaj snažia. No nedokážu ovplyvniť to, čo im prináša oceán z miest, kde si na ochranu životného prostredia nepotrpia.

 

Alison sa pýta, prečo sú medzi jednotlivými miestami také diametrálne rozdiely. Prečo sa ľudia nesnažia všade rovnako? Prečo im nezáleží na tom, kde a v akých podmienkach žijú? Verí v to, že jej zábery ľuďom na celom svete otvoria oči a pochopia, že problém sa netýka len izolovaných krajín, ale nás všetkých.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies