Zomrel osemnásobný víťaz Stanleyho pohára Red Kelly

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 21:39 • 2 min
Zomrel osemnásobný víťaz Stanleyho pohára Red Kelly

NEW YORK - Bývalý kanadský hokejista Red Kelly zomrel vo štvrtok vo veku 91 rokov. Počas dvadsaťročnej kariéry osemkrát získal v NHL Stanleyho pohár.

slovakia

left justify in out

Štyrikrát triumfoval s Detroitom Red Wings, ďalšie pridal s Torontom Maple Leafs. V tomto smere je najúspešnejší hráč v histórii profiligy, ktorý nikdy nehral za Montreal.

 

 

Bývalý obranca ukončil aktívnu kariéru v roku 1967 vo veku 40 rokov, keď pomohol "javorovým listom" k zisku štvrtého Stanleyho pohára za šesť rokov. Kelly patrí k malému počtu hokejistov, ktorých dresy vyradili dva tímy - Detroit v roku 2016,

 

 

Toronto vo februári 2019. V roku 1969 ho uviedli do Siene slávy, v 2017 ho zaradili medzi sto najlepších hráčov histórie.

 

"Kelly bol jedným z najlepších v histórii. Skutočne zmenil pohľad na obrancov aj štýl ich hry," povedal na oficiálnom webe NHL generálny manažér Detroitu Steve Yzerman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona