Páru diagnostikovali HIV po absolvovaní okrášľovacej Dracula terapii

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 23:11 • 2 min
Páru diagnostikovali HIV po absolvovaní okrášľovacej Dracula terapii

WASHINGTON - Americkému páru zo štátu Nové Mexiko diagnostikovali vírus HIV po tom, ako absolvoval tzv. Draculovskú terapiu v kozmetickom salóne, ktorý bol medzitým uzavretý pre nedodržiavanie hygienických štandardov. Vo štvrtok o tom informovala spravodajská televízna stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia miestneho zdravotníctva uviedli, že začali vyšetrovanie v súvislosti s prípadom dvoch osôb, u ktorých bol diagnostikovaný vírus HIV po tom, ako minulý rok absolvovali tzv. Draculovskú terapiu v kozmetickom salóne VIP Spa v americkom meste Albuquerque.

 

Draculovská terapia - nazývaná aj PRP metóda - sa zakladá na injekčnej aplikácii obohatenej krvnej plazmy s cieľom stimulovať tvorbu nového tkaniva a podporovať vznik nových ciev v mieste podania.

 

Salón, v ktorom malo k údajnému nakazeniu vírusom HIV dôjsť, bol zatvorený ešte minulý rok v septembri po tom, ako tam inšpekcia odhalila nebezpečné praktiky. Tie mohli podľa jej záverov spôsobiť infikovanie klientov nákazami prenášanými krvou.

 

img

 

Miestne zdravotnícke zariadenia už v tejto súvislosti začali bývalým klientom predmetného zariadenia ponúkať bezplatné a dôverné HIV testy, ako aj testy na hepatitídu typov B a C.

 

Ako zdôraznila stanica Sky News, pri Draculovskej terapii je zvyčajne aplikovaná plazma z krvi, ktorá bola predtým odobraná samotnému klientovi. Súčasťou procedúry je však aj jemné napichávanie kože, ktoré jej má umožniť lepšiu absorpciu aktívnych látok.

 

K infikovaniu sa krvou prenášanými nákazami tak môže dôjsť v prípade, ak nebol nástroj určený na napichávanie kože dostatočne sterilizovaný alebo ak bola použitá cudzia krv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies