Dnešným dňom sa na Slovensku rozbehla kampaň, ktorá podporuje nemotorové druhy dopravy

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 13:40 • 2 min
Dnešným dňom sa na Slovensku rozbehla kampaň, ktorá podporuje nemotorové druhy dopravy

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa sa v rámci celého Slovenska konala kampaň, ktorej cieľom bolo vyzdvihnúť používanie nemotorových druhov dopravy.

slovakia

left justify in out

Do kampane s názvom "Do práce na bicykli", sa počas dnešného dňa zapojilo viac ako 10 000 ľudí. Aj z toho dôvodu prišlo dnes do práce na bicykli viac ľudí ako v iné dni. Organizátori pripomínajú, že tímy sa môžu zaregistrovať do nedele 5. mája. 

 

 

Súťažný tím pozostáva z dvoch až štyroch kolegov, ktorí registráciou na stránke www.dopracenabicykli.eu získajú prístupové údaje do systému kampane. V ňom si budú počas mája evidovať spôsoby ich dochádzania do práce. Vďaka svojej účasti si môžu zasúťažiť so svojimi kolegami a zabojovať o ceny. Predovšetkým však podporia hlavný cieľ celej kampane, ktorým je motivácia, aby sa vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre tých, ktorí využívajú na cestu do práce bicykel.

 

 

Organizátori v tejto súvislosti chvália najmä zamestnávateľov. "V priebehu rokov množstvo firiem významne skvalitnilo zázemie, ktoré majú zamestnanci – cyklisti na pracovisku k dispozícii. Pribudli priestory na odkladanie bicyklov, oblečenia či dokonca sprchy," priblížila národná koordinátorka kampane Andrea Štulajterová z Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies