Boston aj Colorado v noci dominovali, a vyrovnali stav svojich sérii

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 10:11 • 2 min
Boston aj Colorado v noci dominovali, a vyrovnali stav svojich sérii

NEW YORK - Boston na čele s kapitánom Zdenom Chárom vyhral v nočnom zápase proti Columbusu na jeho ľade pomerom 4:1 a postaral sa tak o vyrovananie série 2:2 na zápasy. Rovnako tak sa darilo aj Coloradu, ktoré využilo prostredie domácej arény Pepsi Centre a nedalo San Jose žiadnu šancu.

slovakia

left justify in out

Zdeno Chára sa na víťazstve svojho tímu podieľal jednou asistenciou. Celkovo strávil an ľade viac ako 20 minút. Brankár Jaroslav Halák ostal opäť len v úlohe náhradníka. prvý brankár Bostonu Tukka Rask má v play off zatiaľ dobré štatistiky a očividne aj plnú dôveru trénera Bruca Cassidyho. Dvoma gólmi vrátane víťazného sa blysol Patrice Bergeron.

 

 

Chárova asistencia prišla v čase, keď sa lámal chlieb v zápase. Jeho strela od modrej čiary sa odrazila pred voľného Seana Kuralyho, ktorý v 49. minúte pohotovo skóroval a dostal Boston do vedenia 3:1. V tohtoročnom play off si kapitán Bostonu pripísal už svoj tretí bod za jeden gól a dve asistencie, celkovo ich má na konte 65 (17+48). Po Stanovi Mikitovi, Mariánovi Hossovi a Petrovi Šťastnom je štvrtým najproduktívnejším Slovákom v play off. Chára nastúpil vo vyraďovacích dueloch na svoj 170. zápas, viac ich má na konte len Hossa (205).

 

img

 

Brankár Rask si pochvaľoval hru svojich obrancov. "Nedovolili sme im takmer žiadne dorážky, z čoho predtým dávali góly. Väčšinu striel, ktoré na mňa smerovali som videl," povedal Rask pre nhl.com. Jeho výkon vyzdvihol aj tréner Cassidy. "Brankári sú v tejto časti sezóny na vrchole formy. Tuukka bol dnes skvelý. Spoliehať sa však len na výkon brankára nestačí, k víťazstvu musia prispieť aj kľúčoví hráči." Okrem iného vrátil českého hokejistu Pastrnáka do prvej formácie. Len 22-ročný útočník sa mu za to odvďačil otváracím gólom zápasu. Jediný zásah Columbusu dosiahol Artemij Panarin, jeho krajan v bránke Blue Jackets Sergej Bobrovskij si pripísal 42 zákrokov. 

 

 

 

Colorado využilo v noci domáce prostredie a vyrovnalo stav série so San Jose na 2:2. Avs sa mohli spoľahnúť na svojho nemeckého brankára Philippa Grubauera, ktorý nepustil za svoj chrbát ani jeden gól a pripísal si prvé čisté konto vo vyraďovacej časti NHL. "Je to skvelé, ale dôležité je víťazstvo, ktoré sme veľmi potrebovali," povedal 27-ročný Grubauer pre nhl.com. Jeho náprotivok Martin Jones chytil 25 z 27 striel, posledný gól z hokejky Erika Johnsona dali Avalanche do prázdnej bránky. "Dal nám šancu na dobrý výsledok, dlho nás držal v hre. My sme to však nevyužili," povedal na adresu svojho brankára obranca Sharks Erik Karlsson.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Warm ups: ✅ #PlayoffMode

Príspevok, ktorý zdieľa San Jose Sharks (@sanjosesharks),

 

Skóre zápasu otvoril v jeho polovici Nathan MacKinnon, na 2:0 zvýšil Colin Wilson až v 4. minúte tretej tretiny. McKinnon natiahol svoju bodovú sériu v play off už na osem zápasov (šesť gólov, sedem asistencií). Z hráčov Colorada zaznamenal naposledy takúto dlhú bodovú sériu hviezdny Švéd Peter Forseberg v roku 2002.

 

 

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie - 4. zápas:

Columbus - Boston 1:4 (Chára za hostí 0+1)

/stav série: 2:2/

 

semifinále Západnej konferencie - 4. zápas:

Colorado - San Jose 3:0

/stav série: 2:2/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies