Tatantinov dlhoočakávaný Once Upon a Time in Hollywood sa predstaví v Cannes

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 19:21 • 2 min
Tatantinov dlhoočakávaný Once Upon a Time in Hollywood sa predstaví v Cannes

NEW YORK - Film režiséra Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood (Vtedy v Hollywoode, pozn. SITA) sa ako dlho očakávaná súťažná snímka predstaví v premiére na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes.

slovakia

left justify in out

Keď umelecký riaditeľ francúzskeho festivalu Thierry Fremaux oznamoval minulý mesiac oficiálny výber filmov, dúfal, že Tarantino stihne film dokončiť načas, aby sa mohol prezentovať na festivale, kde pred 25 rokmi získala Tarantinova snímka Pulp Fiction: Historky z podsvetia hlavnú cenu festivalu Zlatú palmu.

"Báli sme sa, že film nebude hotový," povedal vo štvrtok Fremaux vo svojom vyhlásení. "Avšak Quentin Tarantino, ktorý štyri mesiace neopustil strižňu, je skutočným, lojálnym a dochvíľnym dieťaťom Cannes."

Film Once Upon a Time in Hollywood by mal prísť do amerických kín 26. júla. Dej sa odohráva v Los Angeles 60. rokov minulého storočia a hlavnú úlohu si v ňom zahrá Leonardo DiCaprio ako televízny herec a Brad Pitt ako jeho dlhoročná kaskadérska dvojička. Spoluúčinkovať v ňom bude aj Margot Robbie ako Sharon Tateová, herečka, ktorú v roku 1969 zavraždili stúpenci zločinca Charlesa Mansona.

Festival v Cannes sa začína 14. mája premiérou filmu Jima Jarmuscha The Dead Don’t Die. Potrvá do 25. mája.

Quentin Jerome Tarantino je držiteľom Oscara za scenár spomínanej kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali tiež za réžiu tohto filmu a za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django (2012). Okrem toho má na konte aj filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Kill Bill (2003), Kill Bill 2 (2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a Osem hrozných (2015), pričom sa podieľal aj na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City - mesto hriechu (2005).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies