Poriadny lapsus! Dôchodcovi v nitrianskej nemocnici operovali nesprávne koleno

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 19:02 • 2 min
Poriadny lapsus! Dôchodcovi v nitrianskej nemocnici operovali nesprávne koleno

NITRA - Kuriózny prípad sa odohral vo Fakultnej nemocnici v Nitre, kde operatéri dôchodcovi odoperovali kolenný kĺb na nesprávnej dolnej končatine. Františkovi Rapanovi (75) mali lekári vymeniť kĺb na pravom kolene, vymenili mu ho však na ľavom.

slovakia

left justify in out

Dôchodca podal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Nemocnica vyjadrila nad prípadom ľútosť. František Rapan bol 70 - tych rokoch aktívnym a známym nitrianskym futbalistom, už niekoľko rokov mal mať ťažkosti s pravým kolenom.

 

"Je nám úprimne ľúto vzniknutej situácie, pričom si uvedomujeme svoju zodpovednosť. Okamžite sme prijali opatrenia, aby sa rovnaká situácia nezopakovala. Zriadili sme komisiu pre prešetrenie prípadu, ktorej členom je hlavný odborník Ministerstva zdravotníctva SR pre ortopédiu, aby bola zabezpečená objektivita a nezávislosť," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice Nitra Tatiana Timková.

Ako ďalej dodala, nemocnica zároveň poskytla súčinnosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Podľa Timkovej však nie je pravda, že by pacientovi operovali "zdravé koleno." "Vzhľadom na to, že vo veci prebiehajú uvedené šetrenia, k prípadu sa ďalej nevyjadrujeme," doplnila hovorkyňa.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies