Sobášiť páry by vraj mohli aj poslanci Národnej rady

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 22:30 • 2 min
Sobášiť páry by vraj mohli aj poslanci Národnej rady

BRATISLAVA - Všetci poslanci Národnej rady (NR) SR by mohli sobášiť páry. Toto právo by už po novom teda nemuseli mať iba poslanci NR SR, ktorí súčasne pôsobia v komunálnej politike. Počíta s tým novela zákona o rodine, ktorú na májovú schôdzu parlamentu predložili poslanci SaS.

slovakia

left justify in out

"Cieľom predloženého návrhu zákona je umožniť poslancom Národnej rady SR vykonať sobášny obrad rovnako, ako zákon túto možnosť priznáva starostom, primátorom, ako aj poslancom obecných a mestských zastupiteľstiev," vysvetľujú poslanci v dôvodovej správe. Podľa návrhu by mohol poslanec NR SR sobášny obrad vykonať na celom území Slovenska. Robili by to zadarmo, navrhujú poslanci SaS.

 

img

 

Pre zmenu zákona sa rozhodli pre silnejúcu spoločenskú objednávku po tejto možnosti. Tvrdia, že poslanci NR SR, ktorí sú zároveň komunálnymi poslancami, starostami alebo primátormi, patria vo všeobecnosti k tým, ktorých si snúbenci žiadajú ako sobášiacich viac než bežných komunálnych poslancov.

 

"Neraz občania vidia sobášiť poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý je zároveň komunálnym poslancom, a žiadajú si ako sobášiaceho aj iného poslanca, ktorý nie je komunálnym poslancom, čo však zákon neumožňuje," doplnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona