Futsalovým majstrom SR sa stal klub s bizarným názvom a Brazílčanmi v tíme

NETKY.SK • 2 Máj 2019, 15:10 • 2 min
Futsalovým majstrom SR sa stal klub s bizarným názvom a Brazílčanmi v tíme

BRATISLAVA - Futsalisti bratislavského klubu Pinerola Futsal 1994 si vybojovali v stredu majstrovský titul. V treťom zápase finále play off VARTA Futsal ligy triumfovali na domácej palubovke nad MIMELOM Lučenec 3:1 a celú sériu vyhrali 3:0 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Pre Pinerolu je to druhý majstrovský titul v klubovej histórii. Na tróne pre slovenského šampióna nahradila Slovan Bratislava, ktorý sa v tejto sezóne do extraligy neprihlásil. Zverenci trénera Ladislava Mikitu si vybojovali právo štartu v prestížnej futsalovej Lige majstrov 2019/2020. Za domácich sa hetrikom blysol Matúš Kyjovský, už druhým vo finálovej sérii.

 

Štvrťstoročie na scéne a bizarný názov

Bratislavský klub oslavuje tento rok 25-výročie na futsalovej scéne. V jeho tíme momentálne pôsobí niekoľko profíkov z ďalekej Brazílie. Zaujímavosťou je, že pri hľadaní názvu sa skupina zakladajúcich členov Pineroly inšpirovala kultovou talianskou komédiou "Maléry pána účtovníka" s výnimočným Paolom Villagiom v úlohe Fantozziho. 

 

3. zápas finále play off VARTA Futsal ligy:

 

Pinerola Futsal 1994 - MIMEL Lučenec 3:1 (1:0)

Góly: 8., 25. a 38. Kyjovský - 31. Gustavo, ŽK: Rick, Martins de Souza, Kyjovský, Moura dab Silva, - Luciano, Filho, Fehérvári, Alves, Rozhodovali: Botka - Belavý, Havrila, 500 divákov.

(konečný stav série 3:0)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bude dlhá noc ...

Príspevok, ktorý zdieľa Pinerola Futsal 1994 (@pinerola),

 

Ladislav Mikita, tréner Pineroly: "Vôbec to nebolo jednoduché. Stále som hovoril, že vo finále je to 50:50. Lučenec bol výborný súper. K nám sa priklonilo aj šťastie v druhom zápase v Lučenci. Ale to prialo lepšiemu, myslím si, že sme boli o kúsok kvalitnejší ako náš súper. Rozhodli výkony našich troch vyrovnaných štvoriek a naše veľké skúsenosti a individuality ako Kyjovský, Rick a Kozár. Tie Lučenec až také nemá."

 

Matúš Kyjovský, autor hetriku: "Je to vždy o kolektíve, ja sa ako hrdina finále necítim. Finále bolo o chybách, o prvých góloch. My sme skórovali po ich chybách, to nám vyšlo. Ale aj Lučenec má perspektívny tím, poriadne nám to sťažili."

 

Marián Berky, tréner Lučenca: "Celá séria bola kvalitnejšia ako minulý rok. Zápasy boli vyrovnané a pre divákov dramatické. Bolo to otvorenejšie. Finále rozhodla efektivita. Pinerola je vyspelý tím, dobre poskladala mužstvo. Mala dobrých Brazílčanov. Gratulujem jej k zaslúženému titulu. Pre Lučenec je aj finále výborný výsledok, klub existuje len štyri roky."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona