Vietnamka obvinená z vraždy Kim Čong-nama je na slobode

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 07:06 • 2 min
Vietnamka obvinená z vraždy Kim Čong-nama je na slobode

KUALA LUMPUR - Doan Thi Huong, ktorá bola obvinená z vraždy nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una, prepustili z väzenia.

slovakia

left justify in out

Doan Thi Huong prepustili dnes o 7:20 miestneho času, napriek tomu, že ju 1. apríla odsúdili na tri roky a štyri mesiace väzenia, pretože prijala obžalobu o spôsobení zranenia. Vyhla sa tak trestu smrti obesením, ktorý by jej inak hrozil. Súd však rozhodol, že trest sa jej bude počítať už od prvého uväznenia, teda od februára 2017 a navyše jej ho za vzorné správanie aj znížili.

 

img

 

Súdny proces sa ťahal od spomínaného februára 2017, kedy k vražde Kim Čong-nama na letisku v Kuala Lumpure aj došlo. Vtedy Doan Thi Huong spolu s Indonézankou Siti Aisyahovou zaútočili na muža nervovoparalytickou látkou, následkom čoho muž podľahol. Ženy od začiatku tvrdili, že sú nevinné, údajne ich niekto nahovoril na to, aby sa zapojili do žartu so skrytou kamerou. Mohlo vraj ísť o plán zosnovaný severokórejskými agentmi. Obžalobu voči Indonézanke Siti Aisyahovej stiahla už v marci generálna prokuratúra a ženu prepustili na slobodu.

 

img

 

Kim Čong-nam bol nevlastným bratom súčasného vodcu KĽDR Kim Čong-una a najstarším synom ich spoločného otca, bývalého lídra Kim Čong-ila. Dlhé roky žil v dobrovoľnom exile v Macau a vyjadroval sa pomerne kriticky na adresu severokórejského režimu i samotného Kim Čong-una. Napriek obvineniam zo strany Južnej Kórey KĽDR rázne popiera, že by vraždu mali na svedomí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies