Archív článkov za Máj 2019, strana 3

Otvor článok

Polícia SR upozorňuje, že do obehu sa dostali falošné vstupenky na MS 2019

3.5 2019 11:51

BRATISLAVA - Slovenská polícia varuje ľudí na falošné vstupenky, ktoré sa taktiež dostali do obehu pri príležitosti konania majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Bratislave a Košiciach od 10. do 26. mája.

Otvor článok

Ak máte tieto vlastnosti, ste predurčený k úspechu!

3.5 2019 12:18

Máte šancu uspieť vo vlastnom podnikaní? Pokiaľ disponujete týmito charakterovými črtami, vaše predpoklady sú vysoké!

Otvor článok

Arsenal našiel dokonalý recept na prekonanie rozbehnutej Valencie

3.5 2019 12:24

BRATISLAVA - Arsenal Londýn našiel dokonalý recept na prekonanie rozbehnutej Valencie, ktorá anglickému zástupcovi v minulosti niekoľkokrát znepríjemnila život. Vo štvrtkovom prvom semifinálovom zápase Európskej ligy 2018/2019 sa po domácom víťazstve 3:1 priblížili k účasti vo finále.

Otvor článok

Bratislavský majáles otvára svoj 12. ročník

3.5 2019 12:39

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa sa začína na petržalskej strane Bratislavy medzi divadlom Aréna a mestskou plážou tradičný Bratislavský majáles. Návštevníci festivalu budú môcť zažiť viacero koncertov, diskusií alebo športových súťaží do nedele 5. mája.

Otvor článok

Slovan Bratislava oslavuje storočnicu, pripravuje mohutné oslavy

3.5 2019 13:05

BRATISLAVA - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava si pripomína historické jubileum. Najúspešnejší slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava oslavuje v piatok 3. mája sté výročie svojho založenia. Šampión aktuálneho ročníka Fortuna ligy 2018/2019 a najúspešnejšia futbalová značka pod Tatrami má 100 rokov. Vznikla presne 3. mája 1919.

Otvor článok

Nestíhate rysovať do plaviek? Takto to riešia v Thajsku!

3.5 2019 13:32

Neuveriteľné, kam až môže zájsť ľudská lenivosť v kombinácii s túžbou po dokonalosti.

Otvor článok

USA a Rusko sa budú na Arktickej konferencii venovať najmä téme okolo Venezuely

3.5 2019 13:54

MOSKVA - Ministri zahraničných vecí Ruskej federácie a Spojených štátov budú v rámci budúcotýždňovej konferencie vo Fínsku rozoberať problematiku okolo Venezuely.

Otvor článok

Šatan pred zápasom s Britániou: Veď sú v A-čku, nemožno ich podceniť

3.5 2019 14:32

Poprad - Neznámy, ale vítaný súper budú pre Slovákov hokejisti Veľkej Británie. Predposledný prípravný zápas pred majstrovstvami sveta naznačí slovenskému tímu silu nováčika A-kategórie, ktorému budú čeliť aj v košickej A-skupine.

Otvor článok

NATO má nového riaditeľa pre operácie v Európe

3.5 2019 14:36

BRUSEL - V dnešných hodinách nahradil vo funkcii vrchného spojeneckých síl NATO (SAUCER) generála Curtisa Scaparrottiho Američan generál Tod Wolters. Obmena na tomto poste prišla po troch rokoch.

Otvor článok

Robbena a Riberyho čakajú v Bayerne posledné zápasy

3.5 2019 15:23

Mníchov - Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Niko Kovač počíta v záverečnej fáze ligovej sezóny s krídelníkmi Arjenom Robbenom a Franckom Riberym. Bavorov čakajú posledné tri zápasy v boji o titul, na čele tabuľky majú dvojbodový náskok pred Borussiou Dortmund.

Otvor článok

Problém s ruskou ropou by už mal byť vyriešený

3.5 2019 15:35

MINSK - Bieloruská štátna ropná spoločnosť Belneftechim uviedla, že do krajiny už dorazila ropa z Ruska cez ropovod Družba. Viacero krajín, medzi ktorými bolo aj Slovensko, zastavilo minulý mesiac dovoz ruskej ropy cez Družbu, pretože bola kontaminovaná a mohla by poškodiť aj celé rafinérie.

Otvor článok

Ochrankyňa klímy žiada, aby sa skončila výroba elektriny z uhlia

3.5 2019 15:48

ESSEN - Ochrankyňa klímy Luisa-Marie Neubauerová v piatok na hlavnom zhromaždení akcionárov energetického koncernu RWE v Essene žiadala, aby čo najrýchlejšie skončil s výrobou elektrickej energie vo svojich tepelných elektrárňach.

Otvor článok

Žilina odohrá duel proti DAC len s odchovancami z vlastnej akadémie

3.5 2019 16:49

ŽILINA/BRATISLAVA - Žilinský futbalový klub razí presne opačnú filozofiu ako niekoľko zástupcov našej najvyššej futbalovej súťaže. V nedeľu odohrá duel proti 7. kola nadstavbovej časti skupiny o titul proti Dunajskej Strede výlučne s hráčmi odchovanými vo vlastnej akadémii.

Otvor článok

Na Hlavnej stanici v Bratislave dokončili pred šampionátom čiastkové úpravy budovy

3.5 2019 17:19

BRATISLAVA – Na bratislavskej Hlavnej stanici dokončili pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji čiastkové úpravy.

Otvor článok

Pacient si vyberá nemocnicu podľa prieskumu kvality a referencií liečby

3.5 2019 17:33

BRATISLAVA - Kvalita zdravotnej starostlivosti a výsledky liečby sú pre pacientov najdôležitejším kritériom pri výbere nemocnice. Ukázal to reprezentatívny prieskum agentúry MNFORCE pre projekt stratifikácie nemocníc. Výsledky prieskumu poskytla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Oklamčákova Jozefovská párty 2019

3.5 2019 18:00

BRATISLAVA- Známy odborník na ženskú krásu Jozef Oklamčák usporiadal veľkolepú párty.

Otvor článok

Makhmud "Mach" Muradov nová posila OKTAGON MMA

3.5 2019 18:16

BRATISLAVA- Organizácia OKTAGON MMA po úspešnom prestupe Karlosa Vémolu prilákala aj novú posilu. Čierno žlté farby bude nosiť aj populárny a talentovaný zápasník Makhmud Muradov.

Otvor článok

V sobotu má výdatnejšie pršať

3.5 2019 19:03

BRATISLAVA - Cez víkend nás čaká oblačné, daždivé a postupne aj veterné a chladné počasie pod vplyvom zvlneného studeného frontu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred dažďom pre celé územie okrem východného Slovenska, kde platí výstraha len pre okresy Rožňava a Poprad.

Otvor článok

TIP NA VÝLET: Cez víkend otvoria na hrade v Kežmarku letnú sezónu

3.5 2019 19:08

KEŽMAROK – Cez víkend otvoria na Kežmarskom hrade letnú turistickú sezónu. Pripravený je zaujímavý program. Informovala o tom riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintulová.

Otvor článok

Aj workoholizmus je závislosť: Ničí imunitu aj vzťahy

3.5 2019 19:28

Workoholizmus je závislosť, ktorá je ale v spoločnosti veľmi tolerovaná. Mnohí sú na ňu dokonca pyšní. Pritom podobne ako napríklad alkoholizmus ovplyvňuje nielen zdravie postihnutého, ale celú rodinu.

Otvor článok

Kužmová získala v Prahe prvý titul na okruhu WTA!

3.5 2019 19:43

PRAHA - Slovenská tenistka Viktória Kužmová získala v Prahe prvý titul na okruhu WTA. Spoločne s Ruskou Annou Kalinskou zvíťazili vo finále štvorhry nad turnajovými jednotkami Američankou Nicolou Melicharovou a Češkou Květou Peschkeovou 4:6, 7:5 a 10:7 v tzv. supertajbrejku.

Otvor článok

Víťazný oblúk obnovia na oslavy víťazstva nad nacizmom

3.5 2019 19:48

PARÍŽ - Víťazný oblúk v Paríži, ktorý bol vlani poškodený počas protestov hnutia tzv. žltých viest, bude úplne zrenovovaný na budúcotýždňové oslavy európskeho víťazstva spojencov v druhej svetovej vojne. Oznámila to v piatok francúzska vláda, ktorú citovala tlačová agentúra AFP.

Otvor článok

Hasičské stanice v Bratislave otvorili svoje brány verejnosti

3.5 2019 19:55

BRATISLAVA - Celkovo 1937 osôb v piatok navštívilo bratislavské hasičské stanice. Tie pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, usporiadali podujatie Deň otvorených brán 2019. Hasiči tak verejnosti priblížili svoju techniku a zásady správania sa pri požiari.

Otvor článok

Trump prijal Pellegriniho v bielom dome

3.5 2019 20:05

WASHINGTON – Predseda vlády SR Peter Pellegrini je na návšteve USA, počas ktorej ho v piatok v Bielom dome prijal americký prezident Donald Trump. Pri tejto príležitosti prináša výberový prehľad histórie slovensko-amerických vzťahov.

Otvor článok

Božský Kája naspieval pieseň, ktorá dojme snáď každého

4.5 2019 07:53

BRATISLAVA - Karel Gott naspieval jednu z najdojemnejších piesní svojej kariéry. Svetlo sveta uzrel singel a následný videoklip z pera Richarda Krajča k piesni Srdce nehasnou. V nádhernom duete si spoločne zaspievali Karel Gott a jeho trinásťročná dcéra Charlotte Ella.

Otvor článok

Opitý muž chcel ujsť z miesta nehody

4.5 2019 08:09

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia 25-ročného muža z Dunajskej Stredy, ktorý v stredu narazil v Banskej Štiavnici do zaparkovaného vozidla.

Otvor článok

Do zoo sa dobrovoľne nasťahoval nový nájomník

4.5 2019 08:14

BERLÍN - Medviedik čistotný sa nedávno svojvoľne nasťahoval do zoologickej záhrady v nemeckom meste Heidelberg, pričom tamojší ošetrovatelia ho podľa platných smerníc EÚ nesmú vysťahovať. O prípade informoval v piatok miestny denník Rhein-Neckar-Zeitung.

Otvor článok

Lietadlo minulo pristávaciu dráhu

4.5 2019 08:34

JACKSONVILLE - Pri nehode stroja charterovej linky neutrpel nikto vážne zranenia ani nikto nezahynul. Lietadlo so 136 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky skončilo v plytkej vode Rieky svätého Jána (St. Johns River). Nemocničné ošetrenie bolo poskytnuté 21 dospelým osobám.

Otvor článok

Šokujúci nález v mrazničke

4.5 2019 08:49

LONDÝN - V londýnskom byte boli nájdená dve telá mŕtvych žien. Polícia objavila obete v mrazničke. Podľa susedov bol muž, ktorý v byte žil, verejným nepriateľom číslo jeden. Jedno z tiel pravdepodobne patrí rok nezvestnej mamičke dvoch detí. Jej rodina stále dúfa, že sa nejedná o stratenú Mary Jane.

Otvor článok

Stümpel: Keď sa doma nedarí, je to ako hrať proti stene

4.5 2019 09:54

BRATISLAVA - Dlhé roky úspešne pôsobil v zámorskej NHL, napriek tomu si vždy rád našiel cestu do slovenskej reprezentácie. Konštruktívny stredný útočník Jozef Stümpel sa predstavil na ôsmich majstrovstvách sveta, na svojom konte má zlato z Göteborgu 2002 aj bronz z Helsínk 2003.

Otvor článok

Po obrovskom nešťastí bojuje o život dvojročný chlapček

4.5 2019 10:31

Chvíle hrôzy a neistoty momentálne prežíva mladá ukrajinská rodina. O život bojuje ich iba dvojročný syn, ktorý sa skoro uvaril zaživa v hrnci s vriacou vodou. Má popálených viac ako 70 percent tela.

Otvor článok

Mladý muž prežil desivý záver dovolenky

4.5 2019 11:04

Piesočnaté pláže k poriadnej letnej dovolenke pri mori neodmysliteľne patria. Michael Dumas z Memphisu sa im ale asi po poslednej dovolenke začne vyhýbať oblúkom. Neuveríte, čo spôsobilo obyčajné zahrabanie do piesku.

Otvor článok

Seniorku odsúdili za vraždu troch bábätiek

4.5 2019 12:06

MILWAUKEE - V americkom štáte Wisconsin odsúdili na 30 rokov za mrežami ženu, ktorá v 80. rokoch minulého storočia zavraždila tri bábätká. Šesťdesiatdvaročná Nancy Moronez si vypočula rozsudok v piatok v Milwaukee.

Otvor článok

Vincea Vaughna uznali vinným z jazdy pod vplyvom alkoholu

4.5 2019 13:02

LOS ANGELES - Amerického herca Vincea Vaughna uznali vinným z jazdy pod vplyvom alkoholu. Štyridsaťdeväťročného rodáka z Minneapolisu v Minnesote zatkli vlani 10. júna na Manhattan Beach. Polícia uviedla, že opakovane odmietal vystúpiť z auta.

Otvor článok

Lekári omylom pripravili muža o kúsok jeho prirodzenia

4.5 2019 13:30

Rutinná endoskopia pripravila v minulom roku nemenovaného Brita o kus penisu. Lekári si ho totiž pomýlili s iným pacientom, ktorý mal v rovnakej nemocnici podstúpiť obriezku. Podobného omylu sa podľa inšpektorov nedopustili prvýkrát. Za chybu sa aspoň ospravedlnili.

Otvor článok

Najstarší futbalový klub na svete vypadol z profesionálnych súťaží

5.5 2019 08:42

LONDÝN - Najstarší futbalový klub sveta Notts County prvýkrát vypadol z anglických profesionálnych súťaží. V tejto sezóne pôsobil v League Two, čo je v hierarchii štvrtá liga, po sobotnej prehre v Swindone však zostúpil do poloprofesionálnej National League.