Archív článkov za Máj 2018, strana 3

Otvor článok

Facebook pripravuje novinku: Sociálna sieť vám nájde partnera!

2.5 2018 14:00

Premení sa Facebook na zoznamku?

Otvor článok

Twitter: Oficiálny účet Vertcoinu napadli hackeri

2.5 2018 14:00

SAN FRANCISCO – Neznámym hackerom sa podarilo získať kontrolu nad oficiálnym twitterovým účtom kryptomeny Vertcoin a pokúsili sa od ľudí podvodne získať Bitcoiny.

Otvor článok

FOTO Slováci zamierili do Kodane s úsmevom na tvári a so skromnými cieľmi

2.5 2018 14:15

Bratislava - Dobre naladení odcestovali v stredu krátko popoludní slovenskí hokejoví reprezentanti do Kodane, kde ich od soboty 2. mája čakajú boje na 82. majstrovstvách sveta. Výprava sa od bratislavského hotela DoubleTree by Hilton premiestnila do Schwechatu, odkiaľ sa letecky presunula do dánskej metropoly, kde ju ešte večer čakal prvý tréning na hlavnej ploche Royal Areny.

Otvor článok

V Holandsku ubúda svadieb, pribúdajú registrované partnerstvá

2.5 2018 14:30

AMSTERDAM - Čoraz menej párov sa v Holandsku rozhoduje pre svadbu. Mladí ľudia vo veku 20 až 30 rokov namiesto nej volia registrované partnerstvo. Uviedol to v stredu spravodajský server DutchNews.nl s odvolaním sa na údaje holandského štatistického úradu CBS.

Otvor článok

SFZ reagoval na incident z tribún počas finálového zápasu o Slovenský pohár

2.5 2018 14:34

BRATISLAVA - Slovenský futbalový zväz (SFZ) zverejnil oficiálne stanovisko k udalostiam z utorňajšieho finále 49. ročníka Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2017/2018, v ktorom Slovan Bratislava zdolal MFK Ružomberok 3:1 a obhájil víťazstvo v súťaži.

Otvor článok

Rakúska vláda chce znížiť prídavky na deti v zahraničí, dotkne sa to aj Slovákov

2.5 2018 14:52

VIEDEŇ - Rakúsko sa napriek obavám zo strany EÚ chystá znížiť rodinné prídavky na deti žijúce v zahraničí. Pravicovo-konzervatívna vláda predstavila v stredu vo Viedni príslušný návrh zákona, informuje agentúra DPA.

Otvor článok

Počas víkendu budú veľké obmedzenia na D1 na križovatke Blatné

2.5 2018 15:05

BLATNÉ - Z dôvodu osádzania portálov trvalého dopravného značenia na diaľnicu D1 v úseku mimoúrovňovej križovatky Blatné uzavrie Národná diaľničná spoločnosť (NDS) úplne diaľnicu od soboty 5. mája 8. hodiny do 12. hodiny v nedeľu 6. mája.

Otvor článok

VIDEO Rezort školstva chce zvýšiť zapojenie slovenskej vedy do medzinárodných projektov

2.5 2018 15:09

BRATISLAVA - Situácia vo vede a výskume na Slovensku je dlhodobo neuspokojivá, návratnosť financií, úroveň excelentnosti, ako aj miera zapojenia sa do medzinárodných projektov sú nízke. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu chce preto sústrediť svoju podporu na špičkové výskumné pracoviská a vedcov.

Otvor článok

Novou kandidátkou na úrad katalánskeho premiéra by mohla byť Elsa Artadiová

2.5 2018 15:13

BARCELONA - Republikánska ľavica Katalánska (ERC) odobrila Elsu Artadiovú ako možnú spoločnú kandidátku katalánskych secesionistov na úrad predsedu regionálnej vlády.

Otvor článok

Pellegrini odmietol, že sa Slovensko podieľalo na prevoze uneseného Vietnamca

2.5 2018 15:16

BERLÍN – Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odmietol, že by sa Slovensko akýmkoľvek spôsobom podieľalo na prevoze vietnamského občana uneseného z Nemecka. Premiér to uviedol novinárom v stredu po ceste do Berlína, kde sa má stretnúť s nemeckou spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Otvor článok

Pavol Rusko v prípade pokusu o vraždu do väzby nepôjde

2.5 2018 15:30

BRATISLAVA - Bývalý minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko, ktorého polícia v minulosti obvinila z trestného činu prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Sylvie Volzovej, napokon do väzby nepôjde.

Otvor článok

FOTO Cenu Esprit za najlepší slovenský jazzový album získala po dvoch rokoch znovu Sisa Michalidesová, inšpirovala sa temnými príbehmi z Mexika

2.5 2018 15:40

BRATISLAVA - Slávnostné odovzdávania cien s trojkoncertom nominovaných prebehlo v pondelok 30. apríla v Divadle Aréna ako súčasť celosvetovej oslavy Medzinárodného dňa jazzu. Cenu za najlepší jazzový album vydaný v roku 2017 si prebrala hudobníčka a skladateľka Sisa MIchalidesová s albumom Chloe. Cenu verejnosti získalo zoskupenie AMC trio a Ľudová hudba Stana Baláža za album Ad Fontes.

Otvor článok

Pavúk - starček: Neuveríte, koľkých rokov sa dožil tento vtáčkar!

2.5 2018 16:00

Zahynul najstarší pavúk na svete, nie však na starobu.

Otvor článok

Novota bude trénovať mladých brankárov Dunajskej Stredy

2.5 2018 16:15

Dunajská Streda - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Novota bude od júla trénerom brankárov mládežníckych tímov MOL Akadémie fortunaligového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Aktívnu činnosť ukončil vo februári pre zväčšenie aorty, za Dunajskú Stredu chytal v rokoch 2008 až 2011, na jeseň 2010 hosťoval v gréckom Panserraikose.

Otvor článok

Zločineckého bosa odsúdili v Indii za vraždu novinára na doživotie

2.5 2018 16:23

BRATISLAVA - Súd v Bombaji udelil doživotný trest odňatia slobody jednému z najznámejších zločincov v Indii Chhotovi Radžanovi. Stalo sa tak v prípade vraždy novinára Džjotirmoja Deja, ktorého na jeho objednávku v roku 2011 zastrelili štyria muži na motorkách.

Otvor článok

Kližanovi ide karta! V Mníchove postúpil do štvrťfinále

2.5 2018 16:27

Mníchov - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Mníchove, keď v stredu otočil súboj s Bosniakom Mirzom Bašičom a zdolal ho 4:6, 6:3 a 7:5.

Otvor článok

Farmári v piatok 4. mája zaplnia cesty

2.5 2018 16:30

BRATISLAVA - Farmári v piatok 4. mája zaplnia cesty. Poľnohospodári tak pokračujú v protestoch na traktoroch kvôli neochote štátu riešiť ich problémy. Informovala o tom Lucia Gallová, prezidentka Vidieckej platformy.

Otvor článok

Princ Harry a Meghan sa po sobáši prevezú cez Windsor v otvorenom koči

2.5 2018 16:36

LONDÝN - Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová sa vo svoj svadobný deň povezú ulicami Windsoru na otvorenom koči Ascot Landau. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na kráľovský dvor.

Otvor článok

Konzervatívneho politika v Anglicku suspendovali za tento výrok na facebooku!

2.5 2018 16:38

LONDÝN - Kandidáta za britských konzervatívcov na radnici v Enfielde v Londýne suspendovali potom, čo bol zverejnený jeden jeho starší príspevok na Facebooku.

Otvor článok

Ilustrovaná Ústava SR a Charta základných práv EÚ poslúžia na školskú výučbu

2.5 2018 16:40

KOŠICE - Publikácie Ilustrovaná Ústava Slovenskej republiky a Ilustrovaná Charta základných práv Európskej únie budú použité na výchovno-vzdelávacie účely pre potreby škôl a školských zariadení.

Otvor článok

Lídrom Kanady bude útočník Connor McDavid

2.5 2018 16:43

OTTAWA - Lídrom kanadskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Dánsku by mal byť útočník Connor McDavid. Dvadsaťjedenročný kapitán Edmontonu Oilers v NHL, v ktorom pôsobí aj slovenský obranca Andrej Sekera, sa stal v tejto sezóne najproduktívnejším hráčom základnej časti profiligy.

Otvor článok

Tieto dve dievčatká vyrastali na Alcatraze s väzňami, aké to bolo?

2.5 2018 16:47

Alcatraz bol považovaný za najstráženejšie väzenie na svete, z ktorého sa nedalo uniknúť. Dnes je z neho múzeum. Predstavy o Alcatraze sú pochmúrne a väčšina by súhlasila, že to nie je miestom pre deti. Dve sestry, ktoré na ostrove s väzňami vyrastali od útleho detstva, opísali, aké to bolo.

Otvor článok

Francúzske a americké jednotky vošli do severného regiónu provincie Aleppo

2.5 2018 16:55

ALEPPO - Na severe Sýrie sa situácia začala zhoršovať. Na začiatku, po ukončení tureckej operácie "Olive branch" sa situácia na severe mesta Aleppo stabilizovala. Avšak, určité politické sily opäť začali destabilizovať situáciu. Informuje Vesti.ru.

Otvor článok

Ruský miliardár sa postavil pred súd v prípade veľkého dlhu banke

2.5 2018 17:22

BERN - Ruský miliardár a majiteľ anglického futbalového klubu FC Chelsea Roman Abramovič sa v stredu postavil pred švajčiarsky súd v rámci 19 rokov trvajúceho právneho prípadu, zameraného na vynútenie 46 miliónov švajčiarskych frankov (38,43 milióna eur), ktoré údajne on a ďalšie osoby dlhujú Európskej banke pre obnovu a rozvoj (EBOR).

Otvor článok

Spojené štáty začali priemiestňovať do Európy tankovú brigádu

2.5 2018 17:49

VARŠAVA - Podľa informácií portálu defence 24.pl, brigáda disponuje 90 tankami Abrams, 140 obrnenými personálnymi nosičmi a pešie bojové zdroje Bradley a 18 samohybných jednotiek Paladin. Informuje TASS.

Otvor článok

USA chcú od Iránu miliardy dolárov za teroristický útok, ktorý nespáchal žiaden Iránčan

2.5 2018 17:57

WASHINGTON – Americký súd nariadil Teheránu, aby zaplatil pozostalým obetí teroristického útoku na Dvojičky z 11. septembra viac ako 6 miliárd dolárov, a to aj napriek tomu, že medzi teroristami nebol ani jeden občan Iránu. Informovala o tom Russia Today (RT).

Otvor článok

V Kyjeve zvažujú možnosti riešenia konfliktu na Donbase

2.5 2018 17:57

MOSKVA - Kyjev zvažuje nad tromi možnými spôsobmi riešenia konfliktu na juhovýchode krajiny. O tom povedal ukrajinský zástupca ministra pre otázky dočasne obsadených území, Jurij Grymchak. Informuje RIA Novosti.

Otvor článok

CoinMarketCap oslavuje 5.narodeniny vydaním novej aplikácie pre iOS

2.5 2018 18:00

NEW YORK – Populárna stránka CoinMarketCap.com, ktorá sleduje a porovnáva ceny kryptomien, vydala novú aplikáciu pre iOS na počesť svojich 5.narodenín.

Otvor článok

Šokujúca pravda o balenej vode, je naozaj zdravšia ako tá z kohútika?

2.5 2018 18:06

Čoraz viac Slovákov míňa veľké množstvo peňazí na balenú vodu, džúsy či sladené nápoje s vierou, že sú kvalitnejšie, čistejšie a zdravšie ako obyčajná pitná voda z vodovodu. Aká je však pravda? Je naozaj balená voda vhodnejšia na konzumáciu ako tá z vodovodu?

Otvor článok

Po dokončení prvej línie Tureckého prúdu sa už buduje aj druhá vetva

2.5 2018 18:25

MOSKVA - Po dokončení ukladania potrubia prvej línie plynovodu Turecký prúd na dno Čierneho mora sa už začal rovnaký proces aj s jeho druhou líniou. Informoval o tom ruský plynárenský koncern Gazprom.

Otvor článok

Rakušan v mrazničke skladoval ženské telo a postupne ho jedol!

2.5 2018 18:36

VIEDEŇ - Obyvateľ Viedne zabil a rozkúskoval ženu, ktorej časti potom skladoval u seba doma v mrazničke a postupne ich konzumoval.

Otvor článok

Neuveriteľné VIDEO: Tehotná žena sa pomstila štvorročnému chlapčekovi!

2.5 2018 19:00

PEKING - Len ťažko uveriteľný incident sa odohral nedávno v meste Pao-ťi v čínskej provincii Šen-si. Do reštaurácie vbehol štvorročný chlapček a rozmával lamelovú clonu vo vchode. Tá zasiahla tehotnú ženu sediacu blízko, a tak vzápätí podrazila chlapčekovi nohy...

Otvor článok

Bratislava plánuje revitalizovať a zjednotiť Kamenné námestie a Námestie SNP

2.5 2018 19:08

BRATISLAVA - Hlavné mesto SR Bratislava plánuje revitalizovať a zjednotiť Kamenné námestie a Námestie SNP v bratislavskom Starom Meste. Novinárom to dnes po prezentácii projektu pod názvom Živé námestie oznámil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že na projekte sa podieľali partneri mesta Aliancia Stará Tržnica a Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť.

Otvor článok

Centrum Bratislavy má chodcom viac sprístupniť projekt Živé námestie

2.5 2018 19:17

BRATISLAVA – Viac sprístupniť centrum Bratislavy chodcom i zjednodušiť využitie a starostlivosť o Námestie SNP s Kamenné námestie je zámerom projektu Živé námestie.

Otvor článok

A. Merkelová: Slovensko by malo urobiť všetko pre vyšetrenie vraždy novinára

2.5 2018 19:28

BRATISLAVA – Nemecko očakáva, že Slovensko urobí všetko preto, aby vyšetrilo vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Po stretnutí s predsedom slovenskej vlády Petrom Pellegrinim to v stredu uviedla nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová.

Otvor článok

Tajani v mene EP odsúdil náboženské prenasledovanie a terorizmus

2.5 2018 19:46

BRUSEL - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani v stredu na úvod májového plenárneho zasadnutia v Bruseli vyjadril sústrasť rodinám a priateľom obetí náboženského prenasledovania a terorizmu.