Zločineckého bosa odsúdili v Indii za vraždu novinára na doživotie

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 16:23 • 2 min
Zločineckého bosa odsúdili v Indii za vraždu novinára na doživotie

BRATISLAVA - Súd v Bombaji udelil doživotný trest odňatia slobody jednému z najznámejších zločincov v Indii Chhotovi Radžanovi. Stalo sa tak v prípade vraždy novinára Džjotirmoja Deja, ktorého na jeho objednávku v roku 2011 zastrelili štyria muži na motorkách.

slovakia

left justify in out

Radžana odsúdili spolu s jeho ôsmimi pobočníkmi. Po jednom podozrivom ešte stále pátra polícia, ďalší zomrel v roku 2015. Obvineniam čelili aj dve ďalšie osoby vrátane jednej novinárky. Pre nedostatok dôkazov ich ale súd zbavil obvinení.

Počas súdneho procesu vypovedalo v prospech žalobcov 155 svedkov. Priamo pri vražde ale nebol žiaden očitý svedok.

Zosnulý novinár, ktorý publikoval pod menom J Dey, patril medzi popredných bombajských novinárov venujúcich sa zločinu. Publikoval viacero článkov venovaných bombajskému podstvetiu a jeho zločincom, a teda aj Radžanovi. Po jeho smrti novinári v meste usporiadali protestné pochody a požadovali väčšiu ochranu zo strany vlády.

 

 

img

Džjotirmoj Dej. Foto: SITA



Vyšetrovaniu Dejovej smrti sa venovala najprv polícia v Bombaji, neskôr ho prevzala federálna polícia. Päťdesiatosemročný Radžan je vo väzbe od roku 2015, keď ho do Indie vydala Indonézia. Zločinecký bos je obvinený z viacerých vrážd, vydierania a obchodovania s drogami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies