Spojené štáty začali priemiestňovať do Európy tankovú brigádu

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 17:49 • 2 min
Spojené štáty začali priemiestňovať do Európy tankovú brigádu

VARŠAVA - Podľa informácií portálu defence 24.pl, brigáda disponuje 90 tankami Abrams, 140 obrnenými personálnymi nosičmi a pešie bojové zdroje Bradley a 18 samohybných jednotiek Paladin. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty začali posielať do Európy 1. tankovú brigádu, ktorá je súčasťou 1. divízie kavalérií, ako súčasť rotačnej operácie Atlantic Resolve. O tom informoval poľsky informačný portál defence 24.pl, ktorý sa špecializuje na obranné a bezpečnostné otázky. 
     

Európske veliteľstvo ozbrojených síl USA poskytlo podobné informácie a zverejnilo fotografie pripravených tankov k preprave a obrnených personálnych dopravcov. 
   

Podľa informácií poľského portálu, do Európy smeruje okolo 3,5 až 4-tisíc vojakov, spolu s vojenským zariadením. Tanková brigáda smerujúca do Európy v roku 2014 už vykonávala cvičenia v Poľsku. Podľa informácií defence 24.pl, aj teraz sa väčšina ich aktivít uskutoční na území republiky. 
   

Operácia Atlantic Resolve bola spustená v apríli roku 2014. Podľa oficiálnej formulácie USA a NATO, jej cieľom je "obnovenie dôvery" štátov východnej Európy, po zjednotení Krymu s Ruskom. V rámci operácie sa pozemné sily USA zúčastňujú výrazne zvýšených nadnárodných cvičení v Poľsku, pobaltských štátov, Rumunsku, Bulharsku a Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies