Archív článkov za Máj 2018, strana 2

Otvor článok

Šesťtisíc ľudí v Brazílii protestovalo proti väzneniu bývalého prezidenta

2.5 2018 06:51

CURITIBA - V brazílskom meste Curitiba sa v utorok zišlo najmenej šesťtisíc ľudí, ktorí protestovali proti väzneniu bývalého prezidenta krajiny.

Otvor článok

Deväť z desiatich ľudí dýcha nadmerne znečistený vzduch

2.5 2018 07:02

ŽENEVA - Sedem miliónov ľudí zomrie každý rok na celom svete v dôsledku znečisteného ovzdušia.

Otvor článok

OSN podporuje ďalšie diskusie medzi Severnou a Južnou Kóreou

2.5 2018 07:16

NEW YORK - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres prisľúbil "plnú podporu" OSN pre ďalšie diskusie medzi Severnou a Južnou Kóreou.

Otvor článok

Anna Polívková sa v hereckej branži nikdy nespoliehala na konexie svojho otca

2.5 2018 07:43

BRATISLAVA - Česká herečka Anna Polívková napriek popularite a známostiam svojho otca Bolka Polívku, podľa vlastných slov jeho kontakty nikdy nevyužívala vo svoj prospech.

Otvor článok

Nemecké letectvo má údajne iba desať bojaschopných stíhačiek Eurofighter

2.5 2018 07:55

BERLÍN - Nemecké letectvo (Luftwaffe) má veľké problémy s viacúčelovými stíhačkami Eurofighter.

Otvor článok

Izraelská polícia zadržala dve osoby, ktoré vrazili autom do vojakov

2.5 2018 08:24

JERUZALEM - Izraelská polícia v stredu zadržala dve osoby, ktoré sú podozrivé, že autom vrazili do skupiny izraelských vojakov.

Otvor článok

Juhokórejský prezident Mun Če-in odmietol možné stiahnutie vojakov USA

2.5 2018 08:31

SOUL - Juhokórejský prezident Mun Če-in rezolútne odmietol myšlienku stiahnutia amerických vojakov z krajiny po plánovanom oficiálnom ukončení kórejskej vojny.

Otvor článok

Slávny Tádž Mahal mení farbu: Čo má tento problém na svedomí?

2.5 2018 09:03

LONDÝN - Indický najvyšší súd poveril vládu, aby požiadala o zahraničnú pomoc a zastavila "znepokojivú zmenu farby" známej pamiatky Tádž Mahal.

Otvor článok

VIDEO Ovečkin rozhodol o triumfe Washingtonu nad Pittsburghom 67 sekúnd pred koncom

2.5 2018 09:13

PITTSBURGH - Šesťdesiatsedem sekúnd pred koncom tretej tretiny skóroval kapitán hokejistov Washingtonu Alexander Ovečkin a rozhodol o triumfe svojho tímu na ľade Pittsburghu 4:3 v utorňajšom treťom stretnutí 2. kola kola play-off Západnej konferencie NHL. Capitals sa vďaka zásahu ruského kanoniera ujali vedenia v sérii hranej na štyri víťazstvá 2:1.

Otvor článok

Indonézia: Sopka na Sumatre chrlila popol do výšky štyroch kilometrov

2.5 2018 09:44

JAKARTA - Sopka Marapi na indonézskom ostrove Sumatra chrlila v stredu popol do výšky 4000 metrov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Otvor článok

Zisk spoločnosti Apple medziročne stúpol o 25 percent

2.5 2018 10:01

SAN JOSÉ - Americká technologická firma Apple vo svojom účtovnom druhom kvartáli, ktorý sa skončil v závere marca, dosiahla zisk takmer 14 mld. USD. V porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom to bol rast o 25 percent.

Otvor článok

Bill Gates tvrdí, že nás čaká masívna epidémia: Aká choroba skolí 30 miliónov ľudí?

2.5 2018 10:02

Bill Gates varuje pred katastrofou. Táto epidémia bude jednou z najväčších v histórii ľudstva!

Otvor článok

VIDEO Raper Kanye West vyvolal pobúrenie vyjadrením o otroctve

2.5 2018 10:25

NEW YORK - Americký raper Kanye West vyvolal polemiku svojím vyjadrením, v ktorom naznačil, že Afroameričania sa v minulosti slobodne rozhodli zotrvať v otroctve. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Otvor článok

VIDEO To snáď nie je možné! Pozrite sa, čo si dovolil vodič na jednej z najvyťaženejších diaľníc v Anglicku!

2.5 2018 10:29

Celý svet krúti hlavou nad trúfalosťou britského vodiča, ktorý svojim nezodpovedným konaním ohrozoval ostatných.

Otvor článok

Agrorezort obmedzuje špekulácie s pôdou, v nájmoch poľnohospodárskej pôdy bude poriadok

2.5 2018 10:55

BRATISLAVA - V nájmoch poľnohospodárskej pôdy nastavajú od 1. mája zmeny. Agrorezort zavádza poriadok do nájomných vzťahov a obmedzuje špekulácie s prenájmom poľnohospodárskej pôdy. Malí i strední poľnohospodári a samostatne hospodáriaci roľníci (SHR) sa k poľnohospodárskej pôde dostanú ľahšie. Každý jeden nájomný vzťah bude musieť byť písomne deklarovaný formou nájomnej zmluvy.

Otvor článok

FOTO Za bratislavským tunelom Sitina došlo k hromadnej nehode

2.5 2018 11:12

BRATISLAVA - Za tunelom Sitina sa dnes doobedu stala hromadná dopravná nehoda, pri ktorej sa zranili dve osoby. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári.

Otvor článok

Tatar dúfa, že zostane v zostave Vegas. V stredu bude hrať

2.5 2018 11:36

VEGAS - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa vrátil do zostavy Vegas Golden Knights v druhom zápase 2. kola play-off Západnej konferencie NHL proti San Jose (4:3 po predĺžení) a dúfa, že v nej zotrvá čo najdlhšie.

Otvor článok

Odborári rokovali s A. Kalavskou o platoch zdravotníkov

2.5 2018 11:52

BRATISLAVA - Sociálny balíček, odmeňovanie zdravotníkov, vzdelávanie sestier, zákon o dlhodobej starostlivosti, financovanie zdravotníctva a pokračovanie projektov pre lepšie zdravotníctvo. To boli témy pondelkového stretnutia ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD) a zástupcov Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb.

Otvor článok

Rakúšania majú v tíme na MS 2018 aj útočníka Michaela Raffla z Philadelphie

2.5 2018 12:06

VIEDEŇ - V rakúskej hokejovej reprezentácii na majstrovstvá sveta v Dánsku figuruje iba poltucet legionárov, ďalší hráči pôsobia v domácich kluboch nadnárodnej súťaže EBEL.

Otvor článok

Nóri budú hrať bez hviezdneho útočníka Patricka Thoresena

2.5 2018 12:09

OSLO - Väčšina hráčov v nominácii nórskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Dánsku pôsobí v domácich kluboch alebo vo Švédsku.

Otvor článok

VIDEO + FOTO Ľavicoví extrémisti rozpútali v Paríži peklo. Vo väzbe skončilo 109 ľudí

2.5 2018 12:14

PARÍŽ - Po násilných prvomájových protestoch proti reformám francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v Paríži skončilo vo väzbe 109 ľudí.

Otvor článok

Peter Gajdoš privítal amerického veliteľa, hlavnou témou stretnutia bola spolupráca

2.5 2018 12:15

BRATISLAVA - Bilaterálna spolupráca v oblasti obrany, najmä spolupráca Ozbrojených síl SR s Národnou gardou štátu Indiana boli témami dnešnej spoločnej diskusie ministra obrany Petra Gajdoša s veliteľom Národnej gardy štátu Indiana generálmajorom C. P. Carrom.

Otvor článok

Die Antwoord vystúpia v Bratislave

2.5 2018 12:17

BRATISLAVA - Juhoafrická formácia Die Antwoord sa predstaví v utorok 21. augusta v Bratislave. Skupina vystúpi v Národnom tenisovom centre. Bližšie informácie o koncerte však nechcela prezradiť. Vstupenky na podujatie sú už v predaji.

Otvor článok

Premiér Peter Pellegrini sa v Berlíne stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou

2.5 2018 12:22

BRATISLAVA - Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) odcestoval v stredu na jednodňovú zahraničnú pracovnú cestu do Nemecka.

Otvor článok

VIDEO Zuzana Smatanová vydáva nový singel Jediný a jediná

2.5 2018 12:34

BRATISLAVA - Výsledkom niekoľkomesačného pracovného nasadenia Zuzany Smatanovej je nový singel Jediný a jediná. K piesni už stihla nakrútiť aj videoklip.

Otvor článok

Film Čiara získal v Belgicku ďalšie tri festivalové ocenenia

2.5 2018 12:36

BRATISLAVA - Film Čiara režiséra Petra Bebjaka zbiera festivalové ocenenia aj po takmer roku od jeho uvedenia v Karlových Varoch. Na Festivale International du Film Policier de Liége v Belgicku získal tri zo štyroch hlavných cien.

Otvor článok

VIDEO Bratislava chce mať viac obyvateľov svojho mesta, začína kampaň za trvalý pobyt

2.5 2018 12:43

BRATISLAVA – Mesto Bratislava začína kampaň na podporu prihlasovania trvalých pobytov obyvateľov v našom hlavnom meste, informovalo jeho vedenie na stredajšej tlačovej konferencii . Podľa neho je veľa ľudí, ktorí sem prichádzajú z iných miest Slovenska a dlhodobo žijú na úkor Bratislavčanov, pretože trvalý pobyt majú inde.

Otvor článok

Goldman Sachs zaplatí pokuty v celkovej sume 109,5 mil. USD

2.5 2018 12:49

NEW YORK - Americká banka Goldman Sachs súhlasila so zaplatením pokút v celkovej sume 109,5 mil. USD. Banka sa tak snaží urovnať obvinenie, že jej obchodníci s devízami nezákonne zdieľali informácie o príkazoch klientov s inými bankami v záujme dosiahnutia výhody na trhu.

Otvor článok

V Austrálii na turistov útočia kengury závislé na mrkve

2.5 2018 12:54

SYDNEY - Poslanci aj odborníci vo východnej časti Austrálie upozorňujú turistov, aby nekŕmili tamojšie kengury. Tieto divoké zvieratá sa totiž stali závislými na mrkve a iných nevhodných potravinách a začali útočiť na ľudí. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Otvor článok

O Patrika Rybára sa zaujímajú kluby NHL, možno opustí Hradec Králové

2.5 2018 12:56

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovenský hokejový reprezentačný brankár Patrik Rybár pred novou sezónou možno opustí český HK Mountfield Hradec Králové a zamieri do zámoria.

Otvor článok

Prvé kocky na Zvolenskom chodníku slávy budú mať A. Mojžiš a J. Slezáček

2.5 2018 13:10

ZVOLEN - Dlažobné kocky s menami hercov Andreja Mojžiša a Juraja Slezáčka budú prvými, ktoré koncom mája položia na nový Zvolenský chodník slávy.

Otvor článok

Peter Sagan stále na čele rebríčkov UCI WorldTour a UCI World

2.5 2018 13:17

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) je naďalej suverénnym lídrom rebríčka UCI WorldTour, kde sa rátajú výsledky z najväčších podujatí v sezóne. Trojnásobný a úradujúci majster sveta je aj na čele hodnotenia UCI World, kde sa zohľadňujú všetky výsledky v sezóne v porovnaní s tou predchádzajúcou.

Otvor článok

Zablokovali mu auto a dobili ho bejzbalkou, polícia hľadá svedkov

2.5 2018 13:19

BRATISLAVA/DUBNICA NAD VÁHOM - Policajti pátrajú po útočníkoch, ktorí v pondelok v noci v Dubnici nad Váhom bejzbalovou palicou napadli 34-ročného vodiča Fabie.

Otvor článok

Prezident Abbás tvrdí, že Židia si za holokaust môžu sami a do Palestíny nepatria

2.5 2018 13:26

JERUZALEM - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás opakuje opovrhnutiahodné antisemitské slogany, povedal v stredu izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Reagoval tak na Abbásove výroky, v ktorých pripísal vinu za holokaust samotným Židom. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Švajčiari majú v tíme na MS 2018 štyroch hráčov z NHL

2.5 2018 13:36

BERN - Švajčiarska hokejová reprezentácia sa predstaví na majstrovstvách sveta v Dánsku bez skúseného útočníka Andresa Ambühla.

Otvor článok

Vodička nafúkala skoro 2,5 promile, v aute mala dieťa

2.5 2018 13:42

BRATISLAVA/ŽILINA - Opitú vodičku s dieťaťom v aute zastavili policajti v Rajci v okrese Žilina. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, 43-ročná Renáta nafúkala 2,48 promile.