Francúzske a americké jednotky vošli do severného regiónu provincie Aleppo

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 16:55 • 2 min
Francúzske a americké jednotky vošli do severného regiónu provincie Aleppo

ALEPPO - Na severe Sýrie sa situácia začala zhoršovať. Na začiatku, po ukončení tureckej operácie "Olive branch" sa situácia na severe mesta Aleppo stabilizovala. Avšak, určité politické sily opäť začali destabilizovať situáciu. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

Tureckí vojaci a spojeneckí militanti úspešne zatlačili aj tie najmenšie pokusy o kurdský odpor v dôsledku čoho na území ovládanom Ankarou sa obnovil pokojný život. Ale Washingtonu takýto výsledok nevyhovoval.
   

Vojenskí korenšpondenti spravodajskej agentúry Anna-News, ktorí sa nachádzajú na severovýchode provincie Aleppo informovali, že spoločný americko - francúzsky vojenský konvoj vošiel do mesta Manbidž.
     

Konvoj sa skladá z 10 vozidiel Hamvi, tri nákladné vozidla prepravujúce rakety krátkeho dosahu a dve vozidla vybavené modernými radarovými a komunikačnými systémami. Je sprevádzaný neznámym počtom zamestnancov.
   

Podľa vyjadrenia vojenského zástupcu mesta Manbidž Sharfana Dervisha, americké a francúzske jednotky sa pripravujú na otvorenie spoločnej vojenskej základne v meste. Podľa údajov spravodajskej agentúry Anadolu, Spojené štáty už rozmiestnili dve základne v oblasti Manbidž.
     

Predtým, v apríli minister obrany USA James Mettis vyhlásil, že Spojené štáty nestiahnu svoje jednotky zo Sýrie a sú pripravení rozšíriť svoj kontingent v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona