CoinMarketCap oslavuje 5.narodeniny vydaním novej aplikácie pre iOS

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 18:00 • 2 min
CoinMarketCap oslavuje 5.narodeniny vydaním novej aplikácie pre iOS

NEW YORK – Populárna stránka CoinMarketCap.com, ktorá sleduje a porovnáva ceny kryptomien, vydala novú aplikáciu pre iOS na počesť svojich 5.narodenín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CoinMarketCap je podľa údajov od spoločnosti Alexa 175. najnavštevovanejšou stránkou na svete, keď od začiatku roka 2018 zaznamenala už 60 miliónov unikátnych návštev.

 

"Keď sme v roku 2013 uviedli do prevádzky CoinMarketCap, sledovali sme sedem kryptomien a niekoľko burzových trhov a trhov s celkovou trhovou kapitalizáciou približne 1,6 miliardy USD. Dňa 1. mája 2018 sledujeme viac ako 1.600 kryptomien a 200 búrz s celkovou trhovou kapitalizáciou viac ako 400 miliárd USD!" uvádza sa v narodeninovej správe na portáli Medium.

 

img

 

Stránka pri príležitosti 5.narodenín spustila novú aplikáciu pre iOS, ktorá používateľom umožňuje zoradiť kryptomeny podľa trhovej kapitalizácie, názvu, percentuálnej zmeny ceny za posledných 24 hodín a ďalších parametrov, ktoré stránka ponúka. Samozrejme, všetky údaje sa aktualizujú v reálnom čase.

 

Okrem aplikácie webová stránka CoinMarketCap prešla aj rebrandingom s novým logom, rozhraním a modernizovaným verejným API.

 

img

 

CoinMarketCap využíva údaje zo stoviek kryptobúrz z celého sveta, aby zverejňovala priemerné obchodné ceny kryptomien. V januári tohto roku stránka pristúpila ku kontroverznému kroku, keď sa rozhodla odstrániť zo zoznamov juhokórejské burzy kvôli "krypto šialenstvu", ktoré spôsobilo značnú cenovú prirážku niektorých kryptomien, najmä Ripple (XRP). Niektoré kryptomeny sa v Južnej Kórei obchodovali až o 30% vyššie nad svetovými trhmi, čím skresľovali priemerné ceny uvádzané na stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies