Bratislava plánuje revitalizovať a zjednotiť Kamenné námestie a Námestie SNP

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 19:08 • 2 min
Bratislava plánuje revitalizovať a zjednotiť Kamenné námestie a Námestie SNP

BRATISLAVA - Hlavné mesto SR Bratislava plánuje revitalizovať a zjednotiť Kamenné námestie a Námestie SNP v bratislavskom Starom Meste. Novinárom to dnes po prezentácii projektu pod názvom Živé námestie oznámil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že na projekte sa podieľali partneri mesta Aliancia Stará Tržnica a Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej dodal, projekt obsahuje veľa takzvaných rýchlych a lacných riešení, preto niektoré bude mesto robiť ešte tento rok. Pôjde napríklad o vyčistenie Kamenného námestia, vizuálne zjednotenie, osadenie nových košov či lavičiek, nové osvetlenie aj novú zeleň a podobne. Revitalizáciu bude robiť mesto postupne na etapy, podobne ako je to v prípade Námestia slobody. Financovať ju bude z rozpočtu, v ktorom na to už vyčlenilo peniaze.

“Dnešná prezentácia je výsledkom dvojročného participačného procesu, keď sme sa pýtali ľudí, ktorí tu žijú a pracujú, mapovali sme námestia zo všetkých ich hľadísk, ako napríklad sociálneho či dopravného, bezpečnosti aj osvetlenia,“ uviedol ďalej po prezentácii Nesrovnal. Podľa neho sú tieto námestia verejné priestranstvá, ktoré sú centrálne umiestnené a v meste hrajú dôležitú úlohu. “Žiaľ, pre doterajšie zanedbávanie dopadli takto a z centrálnych mestských priestorov sa stali tranzitnými, kde ľudia sklonia hlavu a radšej rýchlo prejdú, lebo to tu nevyzerá dobre,“ zdôraznil primátor.

Na zmenu územia Kamenného námestia ako aj Námestia SNP k lepšiemu bude potrebné po fáze urobenia takzvaných rýchlych riešení vypísať architektonicko - urbanistickú súťaž. Viac informácií o projekte si môžu ľudia prečítať na internetovej stránke zivenamestie.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies