Twitter: Oficiálny účet Vertcoinu napadli hackeri

NETKY.SK • 2 Máj 2018, 14:00 • 2 min
Twitter: Oficiálny účet Vertcoinu napadli hackeri

SAN FRANCISCO – Neznámym hackerom sa podarilo získať kontrolu nad oficiálnym twitterovým účtom kryptomeny Vertcoin a pokúsili sa od ľudí podvodne získať Bitcoiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok 1. mája sa na oficiálnom twitterovom účte Vertcoinu objavilo oznámenie o oslave úspechu tejto digitálnej meny. Pri tejto príležitosti mohol víťaz žrebovania získať až 10 Bitcoinov a výsledky mali byť zverejnené vo štvrtok 3.mája. Podvodníci podmienili účasť v žrebovaní štartovným vo výške 0,005 BTC, ktoré mali používatelia zaslať na zverejnenú adresu.

 

img

 

"Ahojte, všetci! Vertcoin a zamestnanci s potešením oznamujú, že rozdáme 10 BTC našim followerom pri príležitosti osláv úspechu kryptomeny Vertcoin. Odošlite 0.005 BTC na adresu 3HU5sj7kB6wT9zRwpbhCRrR28vKWjfkMKf, aby ste boli zaradení do žrebovania! Víťaz bude ohlásený 3.mája 2018 o 20:00 EST," znelo falošné oznámenie na Twitteri.

 

James Lovejoy, vedúci vývojár Vertcoinu, takmer okamžite po zverejnení tohto falošného oznámenia varoval followerov, že účet Vertcoinu bol napadnutý hackermi a oznámenie o žrebovaní je falošné.

 

 

 

Tento typ hackerských útokov je na Twitteri bežným, keď podvodníci získajú kontrolu nad oficiálnym účtom, alebo si ho vytvoria z iného oficiálneho účtu a ponúkajú rôzne lákavé dary, ktoré sú až príliš lukratívne, aby boli pravdivé. Takéto príspevky sú často komentované desiatkami ľudí, ktorí "úspešne" dostali svoju výhru. Tento konkrétny podvod je pozoruhodný tým, že sa hackerom podarilo získať kontrolu priamo nad oficiálnym učtom Vertcoinu.

 

 

 

 

Podobné pokusy hackerov tu boli už niekoľkokrát aj v nedávnej minulosti, keď sa snažia vytvoriť alebo dostať k účtom významných ľudí vo svete kryptomien a využiť ich povesť v rôznych podvodoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies