Archív článkov za Jún 2022, strana 3

Otvor článok

Obchody uvedú ročne do obehu 100 miliárd igelitových tašiek

3.6 2022 10:48

BRATISLAVA – Na výrobu jednej igelitovej tašky sa spotrebuje rovnaké množstvo ropy ako na 115 metrov jazdy autom. Za 9 tašiek ľudia prejazdia jeden celý kilometer.

Otvor článok

Spoločnosť Tesla bude prepúšťať! Elon Musk má zlý pocit z vývoja ekonomiky

3.6 2022 11:30

SAN FRANCISCO – Americká automobilka Tesla zastavuje na celom svete nábor nových zamestnancov a 10 % súčasných zamestnancov bude musieť prepustiť, čo tvorí okolo 11 000 ľudí.

Otvor článok

Budapešť predvolala veľvyslanca pre škandalózne vyjadrenia o Orbánovi

3.6 2022 12:05

BUDAPEŠŤ – Maďarský rezort diplomacie predvolal na piatok ráno rakúskeho veľvyslanca pre „hrubý a hlboko šokujúci prejav“ predstaviteľa rakúskych štátnych médií, cituje MTI z vyhlásenia ministerstva.

Otvor článok

Gyimesi vyzval Sulíka na odstúpenie! Ako podľa neho poškodil Slovensko?

3.6 2022 12:54

BRATISLAVA – Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nevyužil príležitosť na dohodnutie lepších podmienok pre Slovensko v súvislosti s embargom EÚ na dovoz ruskej ropy a poškodil tak Slovensko.

Otvor článok

Český supertalent Hložek posilnil Bayer Leverkusen

3.6 2022 12:56

LEVERKUSEN – Jednu z najväčších nádejí českého futbalu čaká prvé zahraničné dobrodružstvo. Devätnásťročný Adam Hložek vymenil pražskú Spartu za nemecký Leverkusen. V novom pôsobisku už stihol úspešne absolvovať aj lekársku prehliadku.

Otvor článok

Svet potrebuje 3,3 bilióna USD ročne na zelené investície

3.6 2022 13:41

WASHINGTON – Svet potrebuje investovať 3,3 bilióna USD (3,09 bilióna eur) ročne do energetiky počas zvyšku desaťročia, ak chce do roku 2050 dosiahnuť nulové emisie uhlíka. Uviedol to Medzinárodný menový fond (MMF). TASR správu prevzala z agentúry Bloomberg.

Otvor článok

Vojna na Ukrajine priniesla aj niečo dobré, tvrdí Jaroslav Naď

3.6 2022 14:17

BRATISLAVA - Pomoc Ukrajine je potrebné poskytovať rýchlejšie, ak sa má ubrániť ruskej invázii, uviedol v piatok slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) na bezpečnostnej konferencii Globsec 2022 Bratislava Forum.

Otvor článok

V bratislavskom internáte našli mŕtvu študentku!

3.6 2022 14:45

BRATISLAVA - V piatok predpoludním našli v izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. Prípad vyšetruje polícia.

Otvor článok

Analytici tvrdia, že slovenská špajza nie je prázdna. Treba len dobre hospodáriť. Čo navrhujú?

3.6 2022 15:14

BRATISLAVA – Dáta bez pátosu predstavili rozsiahlu analýzu, v ktorej sa pozreli na to, aké príjmy a výdavky má štát.

Otvor článok

Bill Cosby má na krku ďalšie sexuálne napadnutie. Na súd nepríde, úplne oslepol!

3.6 2022 16:50

SANTA MONICA - V kalifornii sa začal súdny proces týkajúci sa obvinenia herca Billa Cosbyho zo sexuálneho napadnutia, ktoré sa údajne stalo pred 45 rokmi.

Otvor článok

Miroslav Lajčák kritizuje EÚ: „Nechali sme sa učičíkať mylnou predstavou.“

3.6 2022 17:25

BRATISLAVA - Politik a diplomat vystúpil na bezpečnostnej konferencii Globsec 2022 v Bratislave, kde kritizoval Európsku úniu.

Otvor článok

Strana Za ľudí nevylučuje odchod Richarda Sulíka. Akú má podmienku?

3.6 2022 18:06

BRATISLAVA - Strana vyhlásila, že voči ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) môžu v koalícii vyvodzovať zodpovednosť, no táto otázka podľa nich bude na stole len vtedy, ak minister nedokáže zabezpečiť stabilné a bezpečné dodávky ropy a plynu.

Otvor článok

V dome Igora Matoviča nahlásili bombu!

3.6 2022 18:13

BRATISLAVA - Výbušninu nahlásili vo štvrtok 2. júna cez oficiálny web ministerstva vnútra.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Zrážka vlakov si vyžiadala desiatky zranených. Na miesto idú aj Mikulec a Lengvarský

3.6 2022 20:13

BRATISLAVA - Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami narazil rušeň do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc. Pre TASR to uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Otvor článok

Nemci majú dôvod na radosť, schválili zvýšenie minimálnej mzdy

3.6 2022 21:01

BERLÍN - Dolná komora nemeckého parlamentu schválila v piatok návrh zákona na zvýšenie minimálnej mzdy. Znamená to, že od 1. októbra tohto roka bude v Nemecku minimálna mzda 12 eur na hodinu.

Otvor článok

Turecký prezident má obavy, telefonoval šéfovi NATO

3.6 2022 21:39

ISTANBUL - Bezpečnostné obavy Turecka zo vstupu Fínska a Švédska do Severoatlantickej aliancie sú založené na legitímnych dôvodoch. V piatok to uviedol turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v telefonickom rozhovore s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom.

Otvor článok

PRÍBEHY FASTFOODOV, časť prvá: Bratia McDonaldovci, hriešne potešenie a nešikovné lakte

4.6 2022 07:00

Písalo sa búrlivé obdobie povojnových čias, ľudia šaleli zo slobody. Rozprúdili sa nové štýly tanca, prišli herecké i spevácke hviezdy, aby sa dotkli sŕdc a vysnívali ideál ženskej i mužskej krásy. Tí, ktorých svetový konflikt celkom nezložil na kolená, skúšali šťastie a oddávali sa hľadaniu spôsobov, ako by sa z chudáka stal kráľ.

Otvor článok

Toxický vzťah Johnnyho Deppa s Amber Heard. Kto je skutočný víťaz?

4.6 2022 08:00

BRATISLAVA – Súd v americkom štáte Virgínia ukončil spor medzi slávnym americkým hercom a jeho bývalou manželkou v prospech 58-ročného piráta z Karibiku. Proces sa tešil veľkej sledovanosti, keďže ho vysielali aj naživo v televízii. Ako sa to všetko začalo?

Otvor článok

J. Hrabko: „Pripomienky prezidentky môžu protiinflačný balík vylepšiť."

4.6 2022 10:00

BRATISLAVA – Aj keď úrad hlavy štátu nemá legislatívnu iniciatívu, prezidentka má možnosť vrátiť schválený zákon parlamentu s pripomienkami, a tak dať Národnej rade (NR) SR šancu legislatívu vylepšiť. Na margo protiinflačného balíka, ktorý na poslednej schôdzi schválil parlament, to v TASR TV povedal publicista Juraj Hrabko.

Otvor článok

Za krádež sochy z karlovarskej hrobky Puppovcov pôjdu dvaja muži do väzenia

4.6 2022 10:24

KARLOVE VARY - Okresný súd v Karlových Varoch odsúdil dvoch mužov, ktorí vlani ukradli a rozrezali medenú sochu anjela z rodinnej hrobky Puppovcov na cintoríne v karlovarskej miestnej časti Drahovice. Sochu chceli odovzdať do zberu.

Otvor článok

Stoltenberg s fínskou premiérkou Marinovou hovoril o NATO a požiadavkách Turecka

4.6 2022 11:49

BRUSEL- Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v piatok s fínskou premiérkou Sannou Marinovou hovoril o „potrebe reagovať na obavy Turecka a posunúť sa vpred" so žiadosťami Fínska a Švédska o členstvo v Severoatlantickej aliancii. TASR správu prevzala v sobotu od agentúry AP.

Otvor článok

Jasovskí školáci oslávili 20 rokov vydávania školského časopisu

4.6 2022 12:00

Milá slávnosť sa udiala na Základnej škole Jasová, kde si školáci i učitelia pripomenuli dvadsať rokov od chvíle, kedy sa objavili prvé číslo školského časopisu s príznačným názvom JAŠKO – skratka Jasovskí školáci.

Otvor článok

Pellegrini podporuje referendum, Krajniak sa do vlády s Hlasom nechystá

4.6 2022 14:02

BRATISLAVA - Expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini považuje za dôležité, aby sa pripravovaná referendová otázka správne naformulovala. Podľa jeho slov sa ešte precizuje. Koniec súčasnej vlády považuje za jediné riešenie. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) sa pýta na alternatívnu vládu, do koalície s Hlasom-SD sa nechystá.

Otvor článok

Zomrel bývalý agent Kovtun, ktorého podozrievali z otrávenia Litvinenka

4.6 2022 15:27

MOSKVA - Zomrel bývalý agent ruského Výboru pre štátnu bezpečnosť (KGB) Dmitrij Kovtun, ktorý bol jedným z podozrivých z otrávenia kritika Kremľa Alexandra Litvinenka v roku 2006. Príčinou Kovtunovho úmrtia bolo ochorenie COVID-19. TASR správu prevzala v sobotu od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na správu ruskej agentúry TASS.

Otvor článok

GAMING Francúzi prepísali herné výrazy do rodného jazyka. Chcú zachovať jeho čistotu

4.6 2022 16:00

Francúzsko pravidelne vydáva varovania pred znehodnotením svojho jazyka. Francúzski predstavitelia v pondelok pokračovali vo svojom dlhoročnom boji za zachovanie čistoty jazyka a prepracovali pravidlá používania anglického videoherného slovníka.

Otvor článok

Nariadila kontrolu používanej techniky a preskúšanie rušňovodičov

4.6 2022 17:58

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZZSK) skontroluje používanú spojovaciu techniku a preskúša rušňovodičov a zodpovedný personál zo znalosti správnej komunikácie pri mimoriadnych udalostiach. Mimoriadnu kontrolu okamžite nariadil generálny riaditeľ ZSSK Roman Koreň v súvislosti s piatkovou (3. 6.) železničnou nehodou pri Vrútkach. TASR o tom v sobotu informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Otvor článok

REPORTÁŽ Dušan Grúň oslávil osemdesiatku päťhodinovým koncertným maratónom

4.6 2022 18:00

Slovenská legenda populárnej piesne, Dušan Grúň, oslávil 26. mája, v deň svojich mením, osemdesiatku. Ak by neselektoval, minimálne toľko spevákov prejavilo záujem o účinkovanie v galaprograme, ktorý sa konal vo vynovenom Stredisku kultúry v Bratislave na Vajnorskej ulici.

Otvor článok

Uskutočnil sa piaty let rakety New Shepard, na jej palube bolo šesť ľudí

4.6 2022 18:09

WASHINGTON - Raketa New Shepard spoločnosti Blue Origin vyniesla v sobotu do vesmíru na desať minút šiestich turistov. Išlo už o piaty let tejto vesmírnej lode s ľudskou posádkou. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Otvor článok

Oktagon 33: Šok vo Frankfurte, Buchinger padol po troch minútach

5.6 2022 00:36

FRANKFURT – Organizácia Oktagon MMA sa v sobotu 4. júna po prvýkrát vydala za hranice Českej republiky a Slovenska. Turnaj s poradovým číslom 33 v Nemecku priniesol nabitú zápasnícku kartu a šok v hlavnom ťaháku.

Otvor článok

PRÍBEHY FASTFOODOV, časť druhá: Sedemročný kuchárik, veľa práce, ešte viac peňazí a Boh, ktorý jediný vie uzdraviť nespokojnosť

5.6 2022 07:00

Keď zvonec ohlásil príchod roku 1890, som si celkom istá, že aj vo vtedajšom období si ľudia dávali kadejaké predsavzatia, čo by chceli zmeniť alebo s čím je, naopak, najvyšší čas vyrovnaťsa a nechať nepozmenené. Jedna žena, žijúca na farme v Indiane a starajúca sa o domácnosť i rozkvet manželstva, rodila chlapčeka, ktorého celé meno znie Harland David Sanders.

Otvor článok

Lietadlo narušilo bezletovú zónu, Bidena nakrátko evakuovali

5.6 2022 09:44

WASHINGTON — Americký prezident Joe Biden bol v sobotu spolu s manželkou Jill nakrátko evakuovaný do bezpečia po tom, čo súkromné lietadlo omylom vstúpilo do bezletovej zóny v okolí jeho rezidencie v mestečku Rehoboth Beach v štáte Delaware. Informovali o tom agentúry DPA a AP s odvolaním sa na Biely dom a Tajnú službu Spojených štátov (USSS), ktorá zodpovedá za ochranu hlavy štátu.

Otvor článok

SKUTOČNÝ PRÍBEH: Rebecca Schaeffer bola americká herečka a modelka, ktorú zabil stalker

5.6 2022 10:00

Predtým, ako sa zamerala na herectvo, bola modelkou. Jej najslávnejšou úlohou je Patricia (Patti) Russell v televíznej komédii Moja sestra Sam.

Otvor článok

Pred 140 rokmi si Henry W. Seeley nechal patentovať elektrickú žehličku

5.6 2022 10:45

NEW YORK – Napriek tomu, že žehlenie je pre mnohých ľudí otravnou činnosťou, táto aktivita sprevádza ľudstvo už veľmi dlho. Používanie plochých povrchov na vyhladenie tkanín a zníženie ich pokrčenia sa datuje vyše 2 000 rokov dozadu u mnohých raných civilizácii.

Otvor článok

Kandidátov na ombudsmana ešte neevidujú, čas je do piatka

5.6 2022 11:30

BRATISLAVA - V Národnej rade (NR) SR ešte neevidujú žiadneho oficiálneho kandidáta na funkciu verejného ochrancu práv. Pre TASR to potvrdil podpredseda parlamentného ľudskoprávneho výboru Peter Pollák (OĽaNO). Termín na predkladanie návrhov je do piatka 10. júna.

Otvor článok

Svojím umením bavil celý svet. Futbalista Carlos Tévez ukončil kariéru

5.6 2022 11:48

Čas neúprosne plynie a svoje o tom vie aj Carlos Tévez. Argentínsky loptový virtuóz v minulosti strašil obrany súperov v dresoch niekoľkých elitných klubov, teraz sa však rozhodol zavesiť svoju bohatú kariéru na klinec. Dôvodom je strata motivácie.

Otvor článok

REPORTÁŽ Vznikol nový muzikál pre deti o recyklácii odpadkov

5.6 2022 12:00

BRATISLAVA - Volá sa Odpad je poklad, teda recyklovatľná surovina. Ambíciou jedinečného projektu je pripomenúť tento fakt žiakom, študentom a ich rodičom po celom Slovensku.