Svojím umením bavil celý svet. Futbalista Carlos Tévez ukončil kariéru

NETKY.SK • 5 Jún 2022, 11:48 • 2 min
Svojím umením bavil celý svet. Futbalista Carlos Tévez ukončil kariéru

Čas neúprosne plynie a svoje o tom vie aj Carlos Tévez. Argentínsky loptový virtuóz v minulosti strašil obrany súperov v dresoch niekoľkých elitných klubov, teraz sa však rozhodol zavesiť svoju bohatú kariéru na klinec. Dôvodom je strata motivácie.

slovakia

left justify in out

Už 38-ročný futbalista sa musel minulý rok vysporiadať so smrťou nevlastného otca, ktorý podľahol koronavírusu. Práve táto tragická udalosť zohrala v Tévezovom rozhodnutí veľkú rolu. „Prišiel som o svojho fanúšika číslo jedna. Mal som dosť ponúk, aj zo Spojených štátov amerických, ale je koniec. Odohral som si svoje.“

 

 

Niekdajší argentínsky reprezentant nehral od júna minulého roka, keď rozviazal zmluvu s Bocou Juniors. Práve tam odštartoval svoju bohatú kariéru a prešiel všetkými mládežníckymi štruktúrami slávneho klubu, aby sa do neho v budúcnosti dvakrát vrátil. Tévez ohúril futbalový svet na olympijskom turnaji v Grécku v roku 2004, ktorý Argentína ovládla a zaknihovala prvý triumf na vrcholovom turnaji od roku 1952. Šikovný útočník strelil v šiestich zápasoch osem gólov a stal sa najlepším strelcom turnaja. Následne sa o neho začali zaujímať európske veľkokluby.

 

 

Tévez si po zisku zlata na OH odskočil trochu prekvapivo do brazílskeho Corinthians, odkiaľ ho po roku zlákal anglický West Ham. Následne sa presunul do slávneho Manchesteru United, kde vytvoril obávané ofenzívne duo s Wayneom Rooneym a nad hlavu zdvihol pohár pre víťaza Ligy majstrov, navyše získal dva anglické tituly. Futbalista si však proti sebe poštval značnú časť fanúšikov mužstva z Old Trafford, keď v roku 2009 súhlasil s transferom do tímu mestského rivala Manchesteru City. Išlo o jednu z prvých väčších posíl bohatých majiteľov, ktorí z tímu postupne budovali európsky veľkoklub.

 

 

Ofenzívnemu kúzelníkovi však život v daždivom Anglicku príliš nevyhovoval a cnelo sa mu za domovom. Prestup do turínskeho Juventusu v roku 2013 mu dodal potrebnú chuť do futbalu, keďže Taliansko a Argentínu spája bohatá história. Stará dáma sa v tom čase opäť drala na vrchol európskeho futbalu a Tévez nastrieľal počas dvoch sezón 39 gólov, so spoluhráčmi sa navyše tešil zo zisku dvoch ligových titulov. Po návrate do Bocy Juniors si vyskúšal aj pôsobenie v Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies