Český supertalent Hložek posilnil Bayer Leverkusen

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 12:56 • 2 min
Český supertalent Hložek posilnil Bayer Leverkusen

LEVERKUSEN – Jednu z najväčších nádejí českého futbalu čaká prvé zahraničné dobrodružstvo. Devätnásťročný Adam Hložek vymenil pražskú Spartu za nemecký Leverkusen. V novom pôsobisku už stihol úspešne absolvovať aj lekársku prehliadku.

slovakia

left justify in out

Bayer o akvizícii talentovaného ofenzívneho univerzála informoval na svojom webe, pričom Hložek podpísal kontrakt do leta 2027. Malo by ísť o najdrahší prestup hráča z najvyššej českej súťaže. Hoci kluby prestupovú čiastku nezverejnili, podľa nemeckých médií zaplatí továrenský klub za služby českého reprezentanta sumu medzi 18 a 22 miliónmi eur vrátane bonusov.

 

 

Podľa serveru iSport.cz dostane Sparta 18 miliónov eur a prípadne ďalších 9 miliónov eur v bonusoch. Hložkov transfer by tak mal prekonať doterajší rekord reprezentačného kapitána Tomáša Součka, ktorý v roku 2020 prestúpil zo Slavie Praha do West Hamu United za 15 miliónov. Súčasťou dohody medzi Spartou a Leverkusenom je údajne aj podiel z ďalšieho hráčovho prestupu vo výške tridsiatich percent.

 

 

„Je skvelé, že som mohol prestúpiť do jedného z najlepších bundesligových tímov. V posledných týždňoch som zápasy Leverkusenu sledoval, hral krásny futbal,“ uviedol Hložek, ktorý sa v klube stretne s krajanom Patrikom Schickom. Dvadsaťšesťročný kanonier vo štvrtok predĺžil zmluvu s Bayerom do roku 2027.

 

Hložek je považovaný za zlatého chlapca českého futbalu a predpovedá sa mu žiarivá budúcnosť. Vyniká univerzálnosťou, môže hrať na hrote útoku, na krídle i na pozícii podhrota. V domácej lige debutoval v drese Sparty už ako šestnásťročný, celkovo v najvyššej súťaži odohral 105 zápasov s bilanciou 34 gólov a 29 asistencií. V uplynulom ročníku si na konto pripísal 9 gólov a 13 asistencií, pričom bol druhým najproduktívnejším hráčom ligy.

 

 

„Adam je hráč, ktorý je gólovou hrozbou z útoku, stredu ihriska aj z krídla. Jeho univerzálnosť a sila v zakončení nám v ofenzíve dodajú veľa nových možností,“ vyjadril sa športový riaditeľ Leverkusenu Simon Rolfes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies