SKUTOČNÝ PRÍBEH: Rebecca Schaeffer bola americká herečka a modelka, ktorú zabil stalker

NETKY.SK • 5 Jún 2022, 10:00 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH: Rebecca Schaeffer bola americká herečka a modelka, ktorú zabil stalker

Predtým, ako sa zamerala na herectvo, bola modelkou. Jej najslávnejšou úlohou je Patricia (Patti) Russell v televíznej komédii Moja sestra Sam.

slovakia

left justify in out

Nádherná Rebecca  sa objavila  v mnohých filmoch, ako sú  Rádiové dni,  Neskoro,  Scény z triedneho zápasu v Beverly Hills. Mala našliapnuté na dobrú kariéru, ale v roku 1989 ju zastrelil posadnutý fanúšik na prahu vlastného bytu vo West Hollywoode. 

 

Mala iba 21 rokov. Vrah Robert John Bardo sledoval Rebeccu tri roky pred tým, než ju zastreill. Bol uznaný vinným a odsúdený na doživotie. Smrť Rebeccy viedla v roku 1990 k zavedeniu prvých právnych predpisov proti prenasledovaniu v USA.  Kalifornská vláda zmenila svoje zákony tak, aby zabránili  vo zverejňovaní súkromných adries. Stalo sa tak po tom, čo sa vrah Rebeccy priznal, že prostredníctvom adresy DMV našiel adresu  herečky.

 

 

img

 

Rebecca sa narodila 6. novembra 1967 v Eugene v Oregone v USA, ale vyrastala v Portlande. Bola jediným dieťaťom  matky Dany a otca Dr. Bensona Schaeffera. Dana bola spisovateľkou a inštruktorkou na Portland Community College, zatiaľ čo Dr. Benson bol detským psychológom. Rebecca odišla študovať na Lincoln High School v Portlande. Bola na strednej škole (juniorský rok), keď dostala svoju prvú ponuku na modeling.

 

img

 

Rebecca sa presťahovala do New Yorku v auguste 1984. Pri hľadaní práce navštevovala „profesionálnu detskú školu“.

Bolo pre ňu náročné nájsť si  prácu ako modelka, pretože bola nižšia, ale keďže bola odhodlaná, pokračovala vo svojom boji a odišla do Japonska, aby si našla viac práce.  Z dôvodu svojej výšky toho veľa nezískala, a tak sa rozhodla presunúť späť do New Yorku, aby sa stala herečkou.

 

V roku 1984 získala svoju prvú rolu v sérii ABC  One Life to Live, kde hrala postavu Annie Barnesovej. Išlo o dlhotrvajúcu sériu a po jej skončení debutovala v roku 1986 v seriáli Woodyho Allena v  Rádiových dňoch. Jej malú rolu upravili a stala sa v nej takmer neviditeľnou. 

 

img

 

Ráno 18. júla 1989 bola Rebecca zabitá posadnutým stalkerom. V tom čase žila vo svojom novom byte v Los Angeles. Robert John Bardo, oblečený v žltej polokošeli, sa potuloval po uliciach a hľadal adresu Rebeccy. Išiel do jej bytu oblečený ako doručovateľ a ukázal jej listy, ktoré jej napísal. Po tom, čo mu dala autogram, povedala, aby sa do jej bytu už nikdy nevrátil.

 

img

 

Keď Bardo prišiel druhýkrát, takmer o pol hodiny neskôr, pripravovala sa na konkurz do The Godfather Part III. Rebecca padla na verandu a jej posledné slová boli: „Prečo“? Zomrela po tridsiatich minútach.

 

Bardo utiekol, ale nasledujúci deň ho zatkli. Okamžite sa priznal k vražde, bol odsúdený na doživotie. John bol posadnutým fanúšikom Rebeccy, ktorý tvrdil, že sa do nej zaľúbil. Tvrdilo sa tiež, že bol schizofrenik a  svoj čin označil ako potrestanie Rebeccy za jej intímnu scénu v scéne Scény z triedneho zápasu v Beverly Hills.

 

img

 

Predtým, ako zabil Rebeccu, sa niekoľkokrát pokúsil o stretnutie, ale jej ochranka tomu  úspešne zabránila. Veľakrát si dokonca niesol nôž, ale nedokázal sa k nej dostať. Ešte pred Rebeccou sa pokúsil stretnúť s Debbie Gibson a Tiffany, no  tiež bol posadnutý detskou mierovou aktivistkou Samanthou Smithovou, ale  pripustil, že nikdy nebol  zamilovaný tak veľmi do žiadnej inej ako do Rebeccy.

 

img

 

Film  Brada Silberlinga z roku 2002 Moonlight Mile sa údajne zakladá na živote Rebeccy. Rebecca odpočíva na cintoríne Ahavai Sholom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies