Oktagon 33: Šok vo Frankfurte, Buchinger padol po troch minútach

NETKY.SK • 5 Jún 2022, 00:36 • 2 min
Oktagon 33: Šok vo Frankfurte, Buchinger padol po troch minútach

FRANKFURT – Organizácia Oktagon MMA sa v sobotu 4. júna po prvýkrát vydala za hranice Českej republiky a Slovenska. Turnaj s poradovým číslom 33 v Nemecku priniesol nabitú zápasnícku kartu a šok v hlavnom ťaháku.

slovakia

left justify in out

Na súpiske sme tentokrát videli väčšinu zahraničných bojovníkov, a tak mali česko-slovenskí fanúšikovia možnosť zoznámiť sa aj s novými menami. V úvodnom free prelims zápase sme videli triumf Michaela Shecka nad Corym Taitom na body. Rovnaký verdikt sa zrodil aj v meraní síl Jamieho Cordera a a Ibrahima Chola, v ktorom zvíťazil Nemec Cordero. Poliak Adam Palasz si už v 1. kole poradil s Donaldom Cosicom na TKO, zatiaľ čo Ahmed Vila triumfoval na body v súboji s Jaroslavom Pokorným.

 

 

TKO v 2. kole sme sledovali v podaní Hatefa Moeila, ktorý nedal šancu Kerrisonovi Rezendeovi. Český bojovník Zdeno Polívka si po februárovej prehre s Alexom Lohorém pripísal na konto cenné víťazstvo, keď porazil v 2. kole na TKO Cheicka Koneho. Domáci obľúbenec Christian Jungwirth porazil po rovnakom výsledku Ivicu Trusceka a v Oktagone ťahá už trojzápasovú víťaznú sériu. Ďalší Nemec David Zawada skolil v 1. kole Erhana Kartala po tom, ako súper nemohol v zápase pokračovať kvôli zraneným rebrám.

 

img

 

Perfektný výkon podal Karlos Vémola. Terminátor si doslova podal 38-ročného Michala Pasternaka z Poľska a už v 1. kole ho prinútil vzdať sa po aplikovaní submission arm triangle choke. Prvý MMA zápas českej hviezdy po viac ako roku tak z pohľadu Vémolu dopadol najlepšie, ako mohol. Christian Eckerlin si na začiatku 2. kola v súboji s Denilsonom Oliveirom dovolil svojho protivníka doslova ubiť na zemi a zaknihoval triumf na TKO. Z víťazstva na body nad Hassanom Shaabanom sa tešil Selim Topuz, zatiaľ čo v bitke o Nemecko medzi Stephanom Pützom a Martinom Zawadom bol úspešnejší Pütz.

 

 

Lákadlom večera bol duel o titul v ľahkej váhe. Šampión Ivan Buchinger nastúpil do svojej prvej obhajoby opasku, ktorú oddialili zranenia. Legendárny bojovník stál proti mladíkovi Losenemu Keitovi z Belgicka, ktorý medzitým získal dočasný titul v ľahkej váhe a v médiách sa nechal viackrát počuť, že „Bukiho“ čas je za nami. Predpoveď belgického bojovníka sa napokon potvrdila a zrodilo sa prekvapenie. Buchinger nezachytil úvod stretnutia a v úvodných minútach schytal od Keitu niekoľko tvrdých úderov, navyše mu nevyšli pokusy o takedown. Konečnou pre nášho zástupcu bola tretia minúta prvého kola, keď dostal ranu na spánok a následne tvrdý hák, ktorý ho dorazil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona