Spoločnosť Tesla bude prepúšťať! Elon Musk má zlý pocit z vývoja ekonomiky

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 11:30 • 2 min
Spoločnosť Tesla bude prepúšťať! Elon Musk má zlý pocit z vývoja ekonomiky

SAN FRANCISCO – Americká automobilka Tesla zastavuje na celom svete nábor nových zamestnancov a 10 % súčasných zamestnancov bude musieť prepustiť, čo tvorí okolo 11 000 ľudí.

slovakia

left justify in out

V internom e-maile to podľa agentúry Reuters uviedol šéf automobilky Elon Musk. Dodal tiež, že ekonomiku podľa neho čakajú ťažké časy.

 

 

Musk v e-maile manažérom automobilky napísal, že má teraz z ekonomiky „super zlý pocit“. Tesla sa zameriava na výrobu elektromobilov a výrazne sa angažuje napríklad aj v dobývaní vesmíru. V súčasnej dobe zamestnáva okolo 110 000 ľudí. Šéf Tesly e-mail odoslal vo štvrtok. Automobilka sa na otázku agentúry Reuters k obsahu e-mailu zatiaľ nevyjadrila.

 

 

Musk tento týždeň požiadal zamestnancov, aby ukončili prácu z domu a vrátili sa do kancelárií. Pokiaľ sa to niektorým z nich nepáči a v práci sa neukážu, bude to podľa neho Tesla brať tak, že už tam nepracujú. Musk to tiež uviedol v internej komunikácii, ktorá prenikla na sociálne siete.

 

 

„Od každého v Tesle vyžadujeme, aby v kancelárii strávil minimálne 40 hodín týždenne,“ napísal Musk v e-maile v utorok večer. „Ak sa neukážete, budeme predpokladať, že ste rezignovali,“ dodal.

 

Možno vás zaujme: Obchody uvedú ročne do obehu 100 miliárd igelitových tašiek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies