Budapešť predvolala veľvyslanca pre škandalózne vyjadrenia o Orbánovi

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 12:05 • 2 min
Budapešť predvolala veľvyslanca pre škandalózne vyjadrenia o Orbánovi

BUDAPEŠŤ – Maďarský rezort diplomacie predvolal na piatok ráno rakúskeho veľvyslanca pre „hrubý a hlboko šokujúci prejav“ predstaviteľa rakúskych štátnych médií, cituje MTI z vyhlásenia ministerstva.

slovakia

left justify in out

Maďarské ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo veľvyslanca Rakúska v Budapešti v súvislosti so škandalóznym vyjadrením jedného z riaditeľov rakúskej verejnoprávnej stanice ORF Karla Fachnera, ktorý sa v statuse na Facebooku pohral s myšlienkou smrti premiéra Viktora Orbána. Informuje o tom v piatok spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na agentúru MTI.

 

img

 

Podľa spravodajského servera Index.hu zverejnil Pachner v stredu večer na sociálnej sieti sarkastickú poznámku v súvislosti s Orbánovými obštrukciami okolo šiesteho sankčného balíka Európskej únie v otázkach ropného embarga a aj zaradenia patriarchu Kirilla na sankčný zoznam. V statuse sa okrem iného Pachner pohral s myšlienkou, že by bolo „spravodlivé“, keby maďarský premiér – ktorý má nadváhu a ľahko sa dokáže rozčúliť – dostal infarkt a odstúpil z funkcie. Dodal, že Európa i svet by boli „šťastnejšími“ a „pokojnejšími“ bez Viktora Orbána, tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

img

 

Riaditeľ, ktorý je zodpovedný za on-line obsah stanice ORF, neskôr svoj status z Facebooku zmazal a vo štvrtok popoludní zverejnil ďalší, v ktorom uviedol, že nepremyslene zareagoval na maďarské veto v súvislosti s patriarchom moskovským a celej Rusi Kirillom a ospravedlnil sa. „Neprajem si, samozrejme, Orbánovu smrť, a to ani napriek tomu, že si to niekoľko užívateľov Facebooku vyčítalo z môjho sarkastického textu,“ uviedol Pachner.

 

Možno vás zaujme: Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať aj v rámci Európskej únie a NATO, vyhlásil Naď



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies