Toxický vzťah Johnnyho Deppa s Amber Heard. Kto je skutočný víťaz?

NETKY.SK • 4 Jún 2022, 08:00 • 2 min
Toxický vzťah Johnnyho Deppa s Amber Heard. Kto je skutočný víťaz?

BRATISLAVA – Súd v americkom štáte Virgínia ukončil spor medzi slávnym americkým hercom a jeho bývalou manželkou v prospech 58-ročného piráta z Karibiku. Proces sa tešil veľkej sledovanosti, keďže ho vysielali aj naživo v televízii. Ako sa to všetko začalo?

slovakia

left justify in out

Dvojica sa stretla počas nakrúcania filmu Rumový denník (2011). O rok neskôr spolu začali randiť a herec sa rozišiel s francúzskou speváčkou, herečkou a modelkou Vanessou Paradis. Z ich 14-ročného vzťahu vzišli dve deti.

 

img

 

V roku 2014 videli Heard na verejnosti so snubným prsteňom a samotný Depp následne potvrdil, že sú zasnúbení. Svadba sa konala vo februári 2015.

 

Manželstvo im však dlho nevydržalo. Herečka podala v máji 2016 žiadosť o rozvod a súd zakázal Deppovi približovať sa k nej po obvineniach z verbálneho a fyzického napadnutia.

 

Rodáčka z Texasu vtedy vyhlásila, že jej manžel po celý čas ubližoval. „Je často paranoidný a jeho povaha ma desí,“ povedala. Súd zamietol jej žiadosť, aby ho poslali na rok do programu na zvládanie hnevu.

 

Ani polícia nezačala proti Deppovi konať a on všetky tvrdenia manželky vytrvalo odmietal. V roku 2017 sa rozviedli.

 

 

Heard následne zverejnila v novinách The Washington Post otvorený list, v ktorom sa pasovala za verejnú ochrankyňu obetí domáceho násilia, a to najmä na ženách. Hovorila o skúsenostiach s násilím od detstva až po dospelosť, no nespomenula meno bývalého manžela.

 

Depp ju však zažaloval za ohováranie a dodal, že ona nie je obeťou domáceho násilia, ale páchateľom. Žiadal odškodné 50 miliónov dolárov.

 

Vo Veľkej Británii sa následne začal proces, v ktorom herec zažaloval noviny The Sun za to, že ho nazvali „bitkárom manželiek“.

 

Prečítajte si tiež: Bill Cosby má na krku ďalšie sexuálne napadnutie. Na súd nepríde, úplne oslepol!

 

Na scénu sa opäť nakrátko vrátila Vanessa Paradis, ktorá bránila niekdajšieho partnera a vyjadrila sa, že herec má „veľmi ďaleko od násilníckeho človeka“.

 

Predstaviteľ hlavnej postavy z filmu Nožnicovoruký Edward (1990) povedal, že Heard mala pletky s podnikateľom Elonom Muskom a hercom Jamesom Francom, bola voči nemu násilná a dokonca mu nechala v posteli jej vlastné výkaly. Súd sa však v kauze The Sun postavil na stranu novín.

 

Depp po vynesení rozsudku informoval, že o neho už nemajú záujem vo filmovej sérii Fantastické zvery. Navyše, Heard od neho chcela vysúdiť 100 miliónov dolárov.

 

 

Jedenásteho apríla 2022 sa začal súd vo Fairfax County vo Virgínii, ktorý ponúkol verejnosti ďalšie detaily z ich vzťahu.

 

Právni zástupcovia 36-ročnej herečky tvrdili, že ich klientka nikoho neohovárala, len využila právo na slobodu prejavu. Depp odmietol všetky obvinenia z násilia, pričom predkladali dôkazy o vine Heard. Tá sa snažila presvedčiť porotu aj poukazovaním na hercov životný štýl spájaný s drogami a alkoholom.

 

Depp na súde vyhlásil, že pre vyjadrenia bývalej manželky prišiel o všetko.

 

Herečka tvrdila, že jej vtedajší partner počas dovolenky v máji 2013 „prehľadal telesné otvory“, pretože hľadal svoj kokaín. Opísala aj ďalšie scény z ich života, vrátane situácie, keď ju vraj po prvý raz udrel.

 

 

Herec označil jej výpoveď za falošnú a všetko čo povedala, bolo podľa neho strašné, bolestivé, absurdné a ponižujúce. Heard 26. mája vyhlásila, že od začiatku procesu sa jej vyhrážajú smrťou. „Johnny mi zobral právo na to, aby som povedala svoj príbeh. Mám právo povedať, čo sa stalo. Ako Američanka mám právo povedať, čo sa mi stalo. Môj vlastný príbeh, moju pravdu,“ vyhlásila na súde.

 

V piatok 27. mája zazneli záverečné reči a porota sa 1. júna vrátila s verdiktom. Jednohlasne sa zhodla na tom, že Heard musí zaplatiť odškodné 15 miliónov dolárov. Napokon však sumu upravili na 10,3 milióna, a to pre zákonné obmedzenia možnej výšky odškodného v štáte Virgínia.

 

Trest dostal aj Depp, ktorý jej musí vyplatiť 2 milióny dolárov ako náhradu škody. „Porota mi vrátila život,“ skonštatoval. Heard sa vyjadrila, že ju prehra sklamala. Dodala, že verdikt potláča myšlienku, že násilie páchané na ženách treba brať vážne.

 

img

 

Rodák z Kentucky si vypočul rozsudok vo Veľkej Británii, v tom čase sa nachádzal v pube. Spoločnosť mu robili aj muzikanti Sam Fender a Jeff Beck.

 

Možno vás zaujme: The Rolling Stones začali veľké turné k 60. výročiu svojho vzniku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies