AKTUALIZÁCIA: Zrážka vlakov si vyžiadala desiatky zranených. Na miesto idú aj Mikulec a Lengvarský

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 20:13 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Zrážka vlakov si vyžiadala desiatky zranených. Na miesto idú aj Mikulec a Lengvarský

BRATISLAVA - Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami narazil rušeň do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc. Pre TASR to uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 21:18 (3. 6. 2022)

 

Pri nehode vlakov na železničnej trati v smere zo Žiliny do Vrútok je niekoľko desiatok cestujúcich s ľahkými zraneniami. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Policajti predbežne vylúčili obete v súvislosti s nehodou.

 

 

„K nehode došlo na trati v smere zo Žiliny do Vrútok. Rušeň narazil do odstaveného osobného vlaku. Predbežne môžeme vylúčiť akúkoľvek stratu života v súvislosti s nehodou. Na mieste momentálne zasahujú všetky záchranné zložky. Niekoľko desiatok cestujúcich utrpelo len ľahké zranenia,“ priblížili policajti.

 

Hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková pre TASR uviedla, že na miesto nehody letela posádka záchranárov zo Žiliny a jedného pacienta v kritickom stave previezla do Martina. Následne sa posádka vrátila späť po ďalšieho pacienta.

 

 

Na miesto smeruje okrem ministra dopravy Andreja Doležala (nominant Sme rodina) aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO). Informoval o tom na sociálnej sieti premiér Eduard Heger (OĽaNO).

 

Pôvodný článok:

 

Pri nehode zasahuje 21 profesionálnych hasičov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a tiež dobrovoľní hasiči zo Sučian, Lipovca a obce Martin - Priekopa. „Na mieste sa nachádzajú aj dva evakuačné autobusy HaZZ, v ktorých cestujúci nájdu dočasné útočisko,“ priblížila Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ. Dodala, že k nehode došlo na trati v smere zo Žiliny do Vrútok.

 

 

Hlavný lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Július Pavčo pre TASR priblížil, že na mieste udalosti zasahujú záchranári, zranených je viacero osôb. Zdravotnícke zariadenia v okolí sú podľa jeho slov pripravené prijať pacientov.

 

Cesta 1/18 za Vrútkami je podľa policajtov momentálne neprejazdná obojsmerne. „Polícia žiada vodičov, aby na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina vytvorili záchranársku uličku pre všetky záchranné zložky z dôvodu železničnej nehody na trati pred Vrútkami,“ upozorňuje na sociálnej sieti žilinská polícia.

 

img

 

Riaditeľ odboru komunikácie rezortu dopravy Ivan Rudolf informoval, že na miesto mieri minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

 

Prečítajte si tiež: V dome Igora Matoviča nahlásili bombu!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies