Pellegrini podporuje referendum, Krajniak sa do vlády s Hlasom nechystá

NETKY.SK • 4 Jún 2022, 14:02 • 2 min
Pellegrini podporuje referendum, Krajniak sa do vlády s Hlasom nechystá

BRATISLAVA - Expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini považuje za dôležité, aby sa pripravovaná referendová otázka správne naformulovala. Podľa jeho slov sa ešte precizuje. Koniec súčasnej vlády považuje za jediné riešenie. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) sa pýta na alternatívnu vládu, do koalície s Hlasom-SD sa nechystá.

slovakia

left justify in out

 

Pellegrini označil iniciatívu avizovanú Smerom-SD za referendum ľudí, a nie konkrétnej politickej strany. Argumentuje, že na zbere podpisov budú participovať viaceré subjekty aj organizácie. Poukázal na aktuálnu situáciu v koalícii a hádky medzi stranami. Najlepšie by podľa neho bolo, keby sa referendum stihlo konať súčasne s komunálnymi voľbami na jeseň, aby sa ušetril čas i peniaze.

 

img

 

Spory SaS a OĽaNO sú podľa Krajniaka ich vec. Podotkol, že osobne sa na verejnosti neháda s partermi a výhrady komunikuje za zatvorenými dverami. Pýta sa, čo má byť alternatívou súčasnej koalície, či vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a kotlebovcov či Republiky alebo Hlasu-SD, SaS a Progresívneho Slovenska, prípadne aj s KDH. Pellegrini reagoval, že riešením môže byť aj vláda Hlasu-SD so Sme rodina. „Môžeme byť s vami vo vláde, to nie je alternatíva?" pýta sa Pellegrini.

 

img

 

Na takúto spoluprácu sa Krajniak podľa vlastných slov nechystá. „Najmä potom, ako ste nehlasovali v parlamente s Republikou a so Smerom-SD proti prorodinnému balíčku," adresoval lídrovi Hlasu-SD. Ten reagoval, že balík nepovažoval za ideálne riešenie. Krajniak mu odkázal, že ideálne riešenia treba hľadať v ideálnom svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona