Strana Za ľudí nevylučuje odchod Richarda Sulíka. Akú má podmienku?

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 18:06 • 2 min
Strana Za ľudí nevylučuje odchod Richarda Sulíka. Akú má podmienku?

BRATISLAVA - Strana vyhlásila, že voči ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) môžu v koalícii vyvodzovať zodpovednosť, no táto otázka podľa nich bude na stole len vtedy, ak minister nedokáže zabezpečiť stabilné a bezpečné dodávky ropy a plynu.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla strana Za ľudí, reagovala tak na výzvu, ktorú Sulíkovi adresoval poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽaNO). Strana zároveň podčiarkla, že partneri by mali svoje spory riešiť na rokovaniach a že odvolávanie ministra nemôže stáť na teoretických úvahách poslanca Gyimesiho.

 

img

 

Strana Za ľudí poznamenala, že rokovania v súvislosti s dodávkami prebiehali v rámci rezortov strany SaS. O jeho odchode z funkcie má podľa strany význam hovoriť na základe reálnych skutočností a nielen teoretických úvah. „Postoj strany Za ľudí vždy bol, aby koaliční partneri riešili svoje prípadné spory na rokovaniach, nie v médiách,“ reagovala strana na otázky, či podporí prípadné odvolávanie ministra hospodárstva.

 

Prečítajte si tiež: Gyimesi vyzval Sulíka na odstúpenie! Ako podľa neho poškodil Slovensko?

 

Strana zároveň poznamenala, že rafinérie napojené na ropovod Družba kupujú aktuálne ruskú ropu so zľavou, pretože ju má Rusko problém predať inde. Zľavu však podľa strany neprenášajú na spotrebiteľov na Slovensku, ktorí platia na čerpacích staniciach často podobné alebo vyššie ceny, ako ľudia v krajinách, ktoré ruskú ropu nedovážajú a nemajú ani nižšie dane na palivá.

 

img

 

Strana vidí výsledok v tom, že rafinériám prudko rastú zisky a robia všetko preto, aby ich takto udržali čo najdlhšie. Za dôležitú považuje otázku, čo s týmito nadmernými ziskami urobiť. „Či nájdeme spôsob, ako ich udržať na Slovensku, aby peniaze navyše pomohli ľuďom na Slovensku,“ dodala.

 

Gyimesi vyhlásil, že minister hospodárstva nevyužil príležitosť na dohodnutie lepších podmienok pre Slovensko v súvislosti s embargom EÚ na dovoz ruskej ropy a poškodil Slovensko. Dôsledkom môžu byť podľa neho zrušenie plánovaných investícií do rafinérie Slovnaft, vyššie ceny či nedostatok motorových palív alebo dokonca ukončenie činnosti rafinérie. Sulíka preto vyzval na odchod z funkcie.

 

Možno vás zaujme: Smer-SD spúšťa petíciu k referendu. Podporila ho aj ďalšia strana!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies