Archív článkov za December 2019, strana 3

Otvor článok

Polícia hľadá páchateľa,ktorý v Bratislave ukradol tašku s 537-tisíc eurami

4.12 2019 14:47

BRATISLAVA – Bratislavská polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý z odstaveného auta ukradol tašku s finančnou hotovosťou 537-tisíc eur.

Otvor článok

Ministerstvo zdravotníctva odmieta kritiku asociácie záchraniek, novelou chce odstrániť nedostatky

4.12 2019 15:07

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zásadne odmieta tvrdenia zástupcov Asociácie záchrannej zdravotnej služby, že predkladaná novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá prináša zmeny do systému záchraniek, otvára neistotu.

Otvor článok

Najlepšie vianočné pesničky podľa Netky.sk

4.12 2019 15:43

Vianoce bez tematickej hudby proste nie sú ono. Práve preto sme pre vás pripravili playlist s tými najlepšími vianočnými piesňami, vďaka ktorým sa budete cítiť ako vo rozprávke.

Otvor článok

Trump sa popri summite NATO stretol s Erdoganom

4.12 2019 16:18

WATFORD - Americký prezident Donald Trump sa na okraji stredajšieho summitu NATO v Británii súkromne stretol s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že šlo o vopred neohlásené stretnutie.

Otvor článok

Vučič: Putin by zabránil bombardovaniu Juhoslávie

4.12 2019 16:32

SOČI - Vladimir Putin by zabránil bombardovaniu Juhoslávie zo strany NATO, ak by bol v roku 1999 na čele Ruska. Po stredajších rokovaniach so šéfom Kremľa v ruskom čiernomorskom letovisku Soči to na tlačovej konferencii vyhlásil srbský prezident Aleksandar Vučič.

Otvor článok

Zuzana Čaputová: NATO je pre Slovensko hlavným pilierom bezpečnosti

4.12 2019 18:52

WATFORD - Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v stredu vo svojom prejave na summite Severoatlantickej rady (NAC) v anglickom meste Watford povedala, že NATO je pre Slovensko stále hlavným pilierom národnej, európskej a transatlantickej bezpečnosti. Tento pilier podľa nej funguje posledných 70 rokov a nemali by sme mať dôvod pochybovať o jeho budúcnosti.

Otvor článok

Odniesol si z kontajnera skice slávneho maliara, odsúdili ho za krádež

4.12 2019 20:44

Pokutou vo výške 1200 eur potrestal súd v západonemeckom Kolíne muža, ktorý si z kontajnera na triedený odpad odniesol skice patriace maliarovi Gerhardovi Richterovi - jeden z najvýznamnejších súčasných umelcov. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Šimpanz perie bielizeň, nikto ho to neučil no odkukal to od chovateľky

4.12 2019 21:05

Šimpanzy sú svojou inteligenciou preslávení, napriek tomu sa však jednému primátovi v Číne podarilo prekvapiť aj svoju chovateľku. Opičiak sa totiž chopil mydla a začal prať biele tričko vo svojom výbehu po tom, čo to od ženy odpozeral. Jeho snaženie zachytila ​​kamera, informoval na svojom webe Daily Mail.

Otvor článok

Umierajúci fanúšik by nestihol posledný diel Star Wars, tak mu ho pustili v predstihu

4.12 2019 21:21

Premiéra poslednej epizódy Hviezdnych vojen (Star Wars) je celosvetovo napäto očakávanou udalosťou a kópiu snímky nesmie dopredu zhliadnuť nikto nepovolaný.

Otvor článok

Lászlo Sólymos: Zelené investície na rozvoj Malohontu a Gemeru vzrástli osemnásobne

4.12 2019 21:54

Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR László Sólymos navštívil tri najmenej rozvinuté okresy južného a juhovýchodného Slovenska. Investície do zelených projektov sú v regióne Malohontu a Gemera čoraz viac výraznejšie.

Otvor článok

Nech sa páči, stávky o JEJ srdce sa môžu začať!

5.12 2019 07:12

„Zvláštne, že kus života dokážete prežiť bez nej. A potom, keď ju stretnete a stanete sa jej súčasťou, už si neviete predstaviť, že by ste bez nej mali stráviť čo i len jediný deň."

Otvor článok

Po neprijatí návrhu NRSR ponúkla Kalavská svoju demisiu

5.12 2019 07:39

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská ponúkla premiérovi Petrovi Pellegrinimu svoju funkciu. Oznámila to v stredu po tom, ako vláda stiahla návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikáciu, z rokovania parlamentu.

Otvor článok

V Arabskom mori bola zadržaná loď s iránskymi raketami

5.12 2019 08:02

WASHINGTON - Spojené štáty vo včerajších hodinách oznámili, že v Arabskom mori zadržali loď s nákladom zbraní. Súčasťou vybavenia boli aj rakety iránskeho pôvodu.

Otvor článok

Capitals sú na nezastavenie, Jarry vygumoval lídra západnej konferencie

5.12 2019 08:30

USA - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik nastúpil v drese Washingtonu proti LA Kings na ich ľade. odohral slušnú porciu minút a zaznamenal aj 1 plusový bod.

Otvor článok

Washington chce siahnuť po vojenských skladoch v Podnestersku

5.12 2019 09:16

MOSKVA – Likvidácia streliva uloženého na území Podnesterska by sa mala vykonávať pod dohľadom zamestnancov OBSE. Takúto požiadavku predložil veľvyslanec USA v Moldavsku Derek Hogan a na ruskú iniciatívu sa začala likvidácia sovietskych vojenských skladov v meste Kolbasna.

Otvor článok

Streľba v Pearl Harbor si vyžiadala život 2 ľudí

5.12 2019 09:26

USA - Na vojenskej základni Pearl Harbor-Hickam pri havajskom Honolulu došlo dnes k dvojnásobnej vražde. Námorník tu zastrelil dvoch robotníkov a tretieho zranil. Sám pritom neskôr obrátil zbraň proti sebe a zabil sa.

Otvor článok

Kaspersky vidí kyberpriestor ako miesto na zneužívanie údajov

5.12 2019 09:53

BRATISLAVA - Rok 2020 sa v oblasti hrozieb v kybernetickom priestore bude niesť v znamení veľkého zneužívania údajov a sofistikovanejších útokov. Poukazujú na to výskumní analytici spoločnosti Kaspersky.

Otvor článok

Americký vojenský expert vymenoval 10 dôvodov prečo uznať Krym za súčasť Ruska

5.12 2019 09:58

RIA Novosti – Profesor americkej námornej akadémie a vojenský expert Lyle Goldstein vyzval Washington, aby prestal podporovať Kyjev v konfrontácii s Moskvou a nadviazal vzťahy s Kremľom. Pritom vymenoval 10 dôvodov, prečo treba Krym považovať za súčasť Ruskej federácie.

Otvor článok

V Pezinku objavili policajti mŕtvu ženu

5.12 2019 10:53

PEZINOK - Kontrola zraneného vodiča pod vplyvom alkoholu priviedla policajtov až k nálezu mŕtvej ženy. K udalosti došlo v stredu 4. decembra v noci v Pezinku.

Otvor článok

AKTUALIZÁCIA: Parlament bude rokovať o zmenách týkajúcich sa zdravotnej starostlivosti

5.12 2019 10:55

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR dnes budú hlasovať o novele zákona o zdravotnej starostlivosti a službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, ktorú predkladá Slovenská národná strana.

Otvor článok

ROZHOVOR: Samuel Pirát Krištofič: "Barmský box sledujem už dlhšie"

5.12 2019 11:00

BRATISLAVA - Už o 10 dní sa "kráľ Bratislavy" v zmiešaných bojových umeniach (MMA) Samuel "Pirát" Krištofič predstaví v hlavnom zápase galavečera organizácie XFN pod názvom Double Red Fight Night. Zaujímavosťou však je, že Pirát si pre minimálne túto udalosť odskočí od MMA ku inému kontaktnému športu.

Otvor článok

Za energie si od nového roka priplatíme

5.12 2019 11:17

Slovenské domácnosti si od budúceho roka priplatia za elektrinu, teplo aj plyn.

Otvor článok

Táňa Pauhofová rada strieda žánre, no musí v tom byť nejaká harmónia a zmysel

5.12 2019 11:40

BRATISLAVA - Známa herečka sa len prednedávnom objavila v hlavnej ženskej úlohe v kriminálnom seriáli Bez vedomia Ivana Zachariáša a už dnes sa na plátnach slovenských kín predstaví ako jedna z hrdiniek filmu Šťastný nový rok.

Otvor článok

Ruský gigant má vážny záujem o Boženíkove služby

5.12 2019 12:29

BRATISLAVA - Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Boženík sa ukázal vo veľmi dobrom svetle počas našej kvalifikácie na EURO 2020. Všimli si to aj agenti z hlavného mesta Ruska.

Otvor článok

Prokurátor zrušil trestné stíhanie Roberta Fica

5.12 2019 12:41

BRATISLAVA - Prokurátor nariadil trestné stíhanie Roberta Fica v prípade vyjadrenia podpory Milanovi Mazurekovi po jeho odsúdení.

Otvor článok

Slovenský ženský biatlon prišiel o svoju najväčšiu hviezdu

5.12 2019 12:52

BRATISLAVA - Tak tomuto sa hovorí obrovské nešťastie. Paulína Fialková len prednedávnom prebrala po končiacej Anastázii Kuzminovej rolu najlepšej slovenskej biatlonistky, avšak na prvé preteky vo Švédsku bohužiaľ nebude môcť nastúpiť.

Otvor článok

Košické rozprávkové Vianoce prekvapia novinkami

5.12 2019 13:13

Na východe Slovenska oficiálne začínajú Košické rozprávkové Vianoce. Najnovšou atrakciou je obrovské ruské koleso, ktoré môže konkurovať aj zahraničným kolotočom.

Otvor článok

Rusi obvinili antidopingovú agentúru za neférovosť

5.12 2019 13:51

MOSKVA - Podľa ruského premiéra Dmitrija Medvedeva Svetová antidopingová agentúra WADA zámerne zakrýva prehrešky iných krajín a cielene útočí na ruský šport

Otvor článok

HOPIN si pre svojich klientov pripravil originálne predvianočné prekvapenie

5.12 2019 13:52

BRATISLAVA - Dnešným dňom začína v uliciach Bratislavy premávať špeciálny vianočný taxík, za ktorým stojí Nadácia Pontis. Bratislavčanov, ktorí si taxík privolajú cez aplikáciu HOPIN, bude za volantom čakať známa osobnosť slovenského showbiznisu. Dobrovoľný príspevok za jazdu poputuje projektom na DobraKrajina.sk, ktoré sa snažia meniť Slovensko k lepšiemu.

Otvor článok

Polícia hľadá páchateľov, ktorí v Bratislave poškodili bankomaty

5.12 2019 14:24

BRATISLAVA - Polícia žiada ľudí, aby im pomohli s identifikáciou dvoch mužov, ktorí poškodili jeden z bankomatov na Tupolevovej ulici v Bratislave.

Otvor článok

Reštaurácie nevedia, ako majú pri jedlách z mäsa zverejňovať krajinu jeho pôvodu

5.12 2019 14:45

BRATISLAVA - Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) deklaruje, že jej zatiaľ nie sú známe podrobnosti o spôsobe plnenia novej povinnosť pre stravovacie zariadenia účinnej od 14. decembra 2019, ktorá prikazuje, aby uvádzali v jedálnych lístkoch krajinu, odkiaľ pochádza mäso, ktoré pri príprave použili.

Otvor článok

Polícia obvinila poštárku zo sprenevery peňazí z výherných žrebov

5.12 2019 14:59

HLOHOVEC – Zo sprenevery je obvinená pracovníčka pošty v menšej obci pri Hlohovci.

Otvor článok

Diaľničná známka na 365 dní má stáť rovnako ako známka platná kalendárny rok

5.12 2019 15:07

BRATISLAVA – Diaľničná známka s platnosťou 365 dní by mala stáť rovnako ako tá s platnosťou na kalendárny rok. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády, ktorý predložilo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR do medzirezortného pripomienkového konania. Zverejnený bol na legislatívno-právnom portáli Slov-lex.

Otvor článok

Dovolenka na Slovensku: 4 tipy na predĺžený víkend s deťmi

5.12 2019 15:18

Situácia sa pre človeka výrazne zmení, keď do rodiny prídu deti. Aktívni lyžiari sa často nenechajú odradiť, ale ich kritériá sa menia. Zimná dovolenka už nie je len o kvalitnom ubytovaní, skvelom svahu, či dobrom jedle a wellness. S dieťaťom prichádza veľa iných potrieb a ak má byť dovolenka, hoci len na predĺžený víkend, oddychom, cieľová destinácia musí mať nejaké to vybavenie navyše.

Otvor článok

Komédia Šťastný nový rok očami jej tvorcov

5.12 2019 15:19

O tom, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde, rozpráva nová zimná romantická komédia "Šťastný nový rok", v hlavnej úlohe s Táňou Pauhofovou, Gabrielou Marcinkovou, Zuzanou Norisovou, Antóniou Liškovou a Emíliou Vášáryovou. Filmová novinka, za ktorou stojí scenáristka a producentka Adriana Kronerová a režisér Jakub Kroner, má slovenskú premiéru 5. decembra.

Otvor článok

Začala sa mimoriadna schôdza k návratu investičného zlata na Slovensko

5.12 2019 17:01

BRATISLAVA - Začala sa mimoriadna schôdza parlamentu k príprave procesu návratu investičného zlata na Slovensko. Plénu sa podarilo schváliť jej program.